Απεργία την Πρωτομαγιά

Παρέμβαση Σαπέν για τη διαπραγμάτευση - Το ΕΚΑΣ θα αφαιρεθεί αν βρεθούν ισοδύναμα

Παρέμβαση Σαπέν για τη διαπραγμάτευση - Το ΕΚΑΣ θα αφαιρεθεί αν βρεθούν ισοδύναμα Facebook Twitter
0


Ανοικτό αφήνει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, το ενδεχόμενο βελτιώσεων στην πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο του MEGA το βράδυ του Σαββάτου.

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο κ. Σαπέν ανέφερε πως η πρόταση των διεθνών πιστωτών που απέρριψε η Ελλάδα είναι διαπραγματεύσιμη και δεν αποτελεί "τελεσίγραφο".

Ωστόσο, επισήμανε ότι η Αθήνα θα πρέπει να προτείνει μία εναλλακτική στην πρόταση περί μείωσης του ΕΚΑΣ, την οποία έχει ήδη καταδικάσει η ελληνική πλευρά.

"Ούτε οι θεσμοί ούτε οι χώρες της ευρωζώνης είπαν ποτέ πως αυτή είναι πρόταση take it or leave it", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, στο περιθώριο του συνεδρίου του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ερωτηθείς εάν το θέμα των συντάξεων μπορεί να αποτελέσει πρόσκομμα στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Σαπέν απάντησε: "Ναι, αλλά η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήματα που δε στερούνται νομιμότητας. Θα πρέπει να καταθέσουν διαφορετικές προτάσεις προκειμένου να προσπαθήσουν να πετύχουν την ίδια συνολική δημοσιονομική ισορροπία".

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA πάντως, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να επανεξετάσει κάποιες αλλαγές στον ΦΠΑ και πιο συγκεκριμένα ο χαμηλός του 11% να αυξηθεί στο 12% ή στο 13% ενώ φαίνεται πως θα υπάρχει και αντιπρόταση για τον υπερμειωμένο συντελεστή του 6,5% με πρόβλεψη να αυξηθεί στο 7%.

Με αυτή την πρόταση η κυβέρνηση προσδοκά αύξηση του προσδοκώμενου ύψους των εσόδων από 1 δισ. ευρώ σε 1,3 δισ. ευρώ.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ