Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ISNA oι δικαστικές αρχές του Ιράν επιβεβαίωσαν σήμερα ότι επιβλήθηκε η ποινή του θανάτου σε Ιρανοαμερικανό πολίτη με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της CIA. O 28χρονος Αμίρ Μίρζα Χεκματί είναι παιδί οικογένειας Ιρανών μεταναστών που έχει γεννηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει μάλιστα στο παρελθόν υπηρετήσει ως πεζοναύτης.

 

Σύμφωνα με τους Ιρανούς, ο Χεκματί παραδέχτηκε μόνος του την ενοχή του για τη συνεργασία με εχθρική χώρα και για κατασκοπεία για λογαριασμό της CIA. Ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου Γολαμχοσεΐν Μοχσενί-Ετζέι δήλωσε ότι «Η θανατική ποινή επιβλήθηκε στον Αμίρ Μίρζα Χεκματί για τη συνεργασία του με την εχθρική κυβέρνηση της Αμερικής και για κατασκοπεία υπέρ της CIA»

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες  απαιτούν την απελευθέρωση του Χεκματί ενώ οι διπλωμάτες της Ελβετικής Πρεσβείας – που χειρίζεται τα θέματα των Αμερικάνων πολιτών στο Ιράν μιας και οι δυο χώρες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις- δήλωσαν ότι οι αρχές δεν τους έχουν επιτρέψει την παραμικρή επαφή με τον Χεκματί.

 

 

Ο Χεκματί είχε συλληφθεί μήνες νωρίτερα και το Δεκέμβριο μάλιστα παρουσιάστηκε να «εξομολογείται» στην ιρανική κρατική τηλεόραση ότι ήταν υπάλληλος της CIA που είχε σταλεί στο Ιραν για να διεισδύσει στο Υπουργείο Πληροφοριών.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr