Διαφορετικές αποζημιώσεις για τα θύματα του Αirbus - Από 27.000 έως 2 εκατ. ευρώ

Διαφορετικές αποζημιώσεις για τα θύματα του Αirbus - Από 27.000 έως 2 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
1

Οι οικογένειες των θυμάτων της πτήσης της Germanwings, που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, πιθανότατα θα λάβουν εντελώς διαφορετικές αποζημιώσεις, σύμφωνα με δικηγόρους που επικαλείται το Reuters, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το ύψος τους θα εξαρτηθεί από την εθνικότητα των θυμάτων, το πού αγόρασαν το εισιτήριό τους και από τα εισοδήματά τους, παρότι όλοι τους είχαν την ίδια τύχη.

Οι αιτήσεις αποζημίωσης μπορούν να κατατεθούν από τις οικογένειες είτε εκεί που αγοράστηκε το εισιτήριο, στη χώρα της αεροπορικής εταιρίας, στα δικαστήρια στον τόπο προορισμού του επιβάτη ή στη χώρα καταγωγής του επιβάτη.

Στα αεροπορικά δυστυχήματα οι αποζημιώσεις διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα, ενώ τα θύματα από τις ΗΠΑ τείνουν να λαμβάνουν περισσότερα χρήματα, και ακολουθούν οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες.

Ο δικηγόρος James Healy-Pratt του γραφείου Stewarts Law LLP, το οποίο παρέχει συμβουλές στις οικογένειες των θυμάτων στα περυσινά δυστυχήματα της Malaysia Airlines, δήλωσε ότι Βρετανοί γονείς που έχασαν ένα ενήλικο παιδί μπορεί να περιμένουν αποζημίωση περίπου 20.000 στερλινών (περίπου 27.000 ευρώ) ενώ Αμερικανοί γονείς θα περιμένουν 1,5 εκατομμύριο στερλίνες (περίπου 2 εκατ. ευρώ).

«Αυτό συμβαίνει παρά το προφανές γεγονός ότι κάθε επιβάτης είχε κοινή και όμοια εμπειρία στα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης», δήλωσε ο James Healy-Pratt, σύμφωνα με το Reuters.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον νόμο για τα θανατηφόρα δυστυχήματα, βρετανικές οικογένειες μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση για την απώλεια, περίπου 13.000 στερλινών. Περαιτέρω χρήματα δίνονται για τις δαπάνες της κηδείας και ένα μεταβλητό ανάλογα με την περίπτωση ποσό που εξαρτάται από το κατά πόσο εξαρτώνταν άλλα άτομα από τα έσοδα και τις υπηρεσίες του θανόντα.

Στη Γερμανία, οι αποζημιώσεις υπολογίζονται με βάση τα διαφυγόντα έσοδα του θύματος και άλλες οικονομικές συνέπειες από την απώλεια, όπως τα έξοδα ταξιδιού, και συνήθως δεν υπάρχει χωριστή αποζημίωση για οδύνη και πρόκληση δεινών, αναφέρει ο Γερμανός δικηγόρος Elmar Giemull, ο οποίος βοηθά οικογένειες της ομάδας των μαθητών που επέβαιναν στο μοιραίο Airbus.

Επομένως, το Reuters επισημαίνει, οι απαιτήσεις αποζημιώσεων θα βασίζονται πιθανότατα κυρίως σε οικονομικούς λόγους και οι αποκαλύψεις από τη Lufthansa ότι η σχολή της για εκπαίδευση πιλότων γνώριζε για την κατάθλιψη του πιλότου της Αντρέα Λούμπιτς δεν αναμένεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα σε πολλές χώρες, εκτός των ΗΠΑ.

Οι 144 επιβάτες του αεροσκάφους προέρχονταν από 18 διαφορετικές χώρες, σύμφωνα με τη Germanwings. Στην πλειονότητά τους ήταν Γερμανοί και Ισπανοί, ενώ τρεις ήταν από τις ΗΠΑ. Πηγές της ασφαλιστικής βιομηχανίας υπολογίζουν πως το κόστος των αποζημιώσεων θα ανέλθει συνολικά σε 300 εκατ. δολάρια, αλλά το ποσό ενδέχεται να αλλάξει.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια