Δεκάδες μετανάστες νεκροί σε νέο ναυάγιο στη Λαμπεντούζα

Δεκάδες μετανάστες νεκροί σε νέο ναυάγιο στη Λαμπεντούζα Facebook Twitter
Φωτό αρχείου
0

Δεκάδες άνθρωποι πνίγηκαν από νέο ναυάγιο πλοίου που μετέφερε μετανάστες, ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα, στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, σώθηκαν περίπου 200 άνθρωποι όμως τα πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής περισυνέλεξαν πολλές σορούς από τη θάλασσα. Πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού και εμπορικά φτάνουν στην περιοχή, όπου συνέβη το ναυάγιο, περίπου 100 ν.μ. νότια της Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με το SkyTV24, στο σκάφος επέβαιναν 400 μετανάστες. Το πλοίο είχε αποπλεύσει, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, από τη Λιβύη.

Η εφημερίδα La Stampa που κάνει λόγο για "φόβο για σφαγή", αναφέρεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει φτάσει στα όρια της πλέον στην ακτογραμμή της Σικελίας, με συνεχείς αφίξεις μεταναστών. Όπως γράφει, στο Agrigento έφτασαν με άλλο πλοίο 97 Σομαλοί μετανάστες, εκ των οποίων 61 ασυνόδευτοι ανήλικοι και 16 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και 5 εγκύων.  

Την περασμένη Τρίτη υπήρξε άλλη μια σφαγή στα νερά της Μεσογείου καθώς πλοίο βυθίστηκε λίγα χλμ. από τη Λιβύη παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 36 άτομα μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων στο πλοίο επέβαιναν 130 άτομα και ακόμη αγνοούνται 42.

Από την αρχή του χρόνου, ο αριθμός των μεταναστών που έχουν φτάσει στις ιταλικές ακτές υπολογίζεται σε πάνω από 25 χιλιάδες, αριθμός πολύ υψηλότερος από αυτόν του 2013.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής του Μάντσεστερ υγείας ζητά δημόσια έρευνα

Διεθνή / Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ ζητά δημόσια έρευνα

Έρευνα διαπίστωσε ότι υπήρξαν παραλείψεις πολλών υπηρεσιών πριν από τον θάνατο του 17χρονου Τσάρλι Μίλερς τον Δεκέμβριο του 2020 σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ
NEWSROOM
μεγκαν μαρκλ

Διεθνή / «Heghan 2.0»: Ο νέος υπεύθυνος επικοινωνίας του Χάρι και της Μέγκαν έχει αναλάβει ένα σισύφειο έργο

Το Spotify τούς απέρριψε, έχουν επικριθεί για το ντοκιμαντέρ τους στο Netflix, τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις δεν ανεβαίνουν. Ο Τσάρλι Γκίπσον πρέπει να κάνει το ζευγάρι ξανά συμπαθές.
NEWSROOM