Απεργία την Πρωτομαγιά

Ενδιαφέρον για την προεδρία της Κομισιόν από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ενδιαφέρον για την προεδρία της Κομισιόν από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Facebook Twitter
0

Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup και επί 19 έτη πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δήλωσε στο γερμανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Inforadio ότι "θα ήταν πρόθυμος (να αναλάβει τη θέση αυτή) εφόσον το πρόγραμμα των εκλογών και ορισμένα άλλα πράγματα εξελιχθούν ομαλά".

O Γιούνκερ προέρχεται από το Χριστιανικό Κοινωνικό Λαϊκό Κόμμα και βολιδοσκοπήθηκε αν θα επιθυμούσε να είναι ο βασικός υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης παράταξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ένας άλλος υποψήφιος που προορίζεται για τη θέση είναι ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ, ο νυν Επίτροπος που είναι αρμόδιος για την εσωτερική αγορά. Το ΕΛΚ θα επιλέξει τον υποψήφιό του στο συνέδριό του που θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο στις 6-7 Μαρτίου.

Η διαδικασία, όπως την περιγράφει και το Έθνος θα είναι η εξής: Οι ψηφοφόροι στις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κληθούν στις κάλπες τον Μάιο να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια τον Ιούνιο οι ηγέτες των χωρών, λαμβάνοντας υπόψη τους τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, θα ορίσουν έναν υποψήφιο για να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως διάδοχος του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο που ολοκληρώνει τη θητεία του. Τέλος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει στη συνέχεια να εγκρίνει με απόλυτη πλειοψηφία (751 ψήφοι) τον υποψήφιο αυτόν.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ