Ιρλανδία: 7χρονο κοριτσάκι πήραν οι αστυνομικοί από οικογένεια Ρομά

Ιρλανδία: 7χρονο κοριτσάκι πήραν οι αστυνομικοί από οικογένεια Ρομά Facebook Twitter
0

Ένα κατάξανθο κοριτσάκι με γαλανά μάτια «πήραν», μετά από επιχείρηση που έστησαν, οι αστυνομικοί από την φερόμενη ως οικογένειά του στην Ιρλανδία.

Οι φερόμενοι ως γονείς ήταν Ρομά από τη Ρουμανία που ζούσαν στο νότιο Δουβλίνο. Το κοριτσάκι δεν έμοιαζε καθόλου στους «γονείς» του, κάτι που παραξένεψε εξ αρχής τους αστυνομικούς, που σε συνδυασμό με το ότι δεν υπήρχε πιστοποιητικό γέννησης, προχώρησαν στο να πάρουν την μικρούλα από τους Ρομά και να το αναθέσουν προσωρινά στην πρόνοια.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η επιχείρηση έγινε ύστερα από καταγγελία πολίτη, ότι στην συγκεκριμένη οικογένεια υπήρχε ένα παιδάκι που δεν έμοιαζε καθόλου με τα υπόλοιπα μέλη. Αμέσως οι αστυνομικοί απευθύνθηκαν σε ειδικό που τους εξήγησε πως οι πιθανότητες να υπάρχουν τόσο μεγάλες γενετικές διαφορές εντείνουν στο ότι το παιδί πιθανότατα δεν ανήκει σε αυτή την οικογένεια.

Την ιστορία δημοσίευσε εκτενώς η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ιρλανδίας που συνδυάζει την ιστορία της μικρής «Μαρίας» που βρέθηκε στα Φάρσαλα με εκείνη της μικρούλας που βρήκαν οι αστυνομικοί στην οικογένεια Ρομά στο Δουβλίνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η η αστυνομία πήγε στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην περιοχή Tallaght μετά από πληροφορίες ότι ένα κοριτσάκι που ζούσε με πολυμελή οικογένεια δεν έμοιαζε καθόλου με τα μέλη της υποτιθέμενης οικογένειάς του.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στον καταυλισμό και είδαν το κοριτσάκι που πραγματικά δεν έμοιαζε με κανέναν στην περιοχή.

Οι φερόμενοι ως γονείς της μικρής επέμεναν ότι είναι δικό τους παιδί, ωστόσο όμως δεν είχαν πιστοποιητικό γέννησης του κοριτσιού.

Μάλιστα, στο νοσοκομείο όπου οι «γονείς» είπαν ότι γεννήθηκε η μικρή, δεν υπήρχε κανένα αρχείο για γέννηση τη συγκεκριμένη ημερομηνία που κατέθεσαν.

Έτσι, το κοριτσάκι απομακρύνθηκε από την οικογένεια και η φροντίδα της ανατέθηκε προσωρινά στην πρόνοια, μέχρι και να ολοκληρωθούν οι έρευνες των αρχών.

Οι Ρομά που δήλωσαν γονείς του 7χρονου κοριτσιού δεν συνελήφθησαν, ωστόσο αναμένεται να κάνουν εξέταση   DNA προκειμένου να φανεί αν όντως είναι  οι βιολογικοί γονείς της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM