Ένα κατάξανθο κοριτσάκι με γαλανά μάτια «πήραν», μετά από επιχείρηση που έστησαν, οι αστυνομικοί από την φερόμενη ως οικογένειά του στην Ιρλανδία.

 

Οι φερόμενοι ως γονείς ήταν Ρομά από τη Ρουμανία που ζούσαν στο νότιο Δουβλίνο. Το κοριτσάκι δεν έμοιαζε καθόλου στους «γονείς» του, κάτι που παραξένεψε εξ αρχής τους αστυνομικούς, που σε συνδυασμό με το ότι δεν υπήρχε πιστοποιητικό γέννησης, προχώρησαν στο να πάρουν την μικρούλα από τους Ρομά και να το αναθέσουν προσωρινά στην πρόνοια.

 

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η επιχείρηση έγινε ύστερα από καταγγελία πολίτη, ότι στην συγκεκριμένη οικογένεια υπήρχε ένα παιδάκι που δεν έμοιαζε καθόλου με τα υπόλοιπα μέλη. Αμέσως οι αστυνομικοί απευθύνθηκαν σε ειδικό που τους εξήγησε πως οι πιθανότητες να υπάρχουν τόσο μεγάλες γενετικές διαφορές εντείνουν στο ότι το παιδί πιθανότατα δεν ανήκει σε αυτή την οικογένεια.

 

Την ιστορία δημοσίευσε εκτενώς η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ιρλανδίας που συνδυάζει την ιστορία της μικρής «Μαρίας» που βρέθηκε στα Φάρσαλα με εκείνη της μικρούλας που βρήκαν οι αστυνομικοί στην οικογένεια Ρομά στο Δουβλίνο.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η η αστυνομία πήγε στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην περιοχή Tallaght μετά από πληροφορίες ότι ένα κοριτσάκι που ζούσε με πολυμελή οικογένεια δεν έμοιαζε καθόλου με τα μέλη της υποτιθέμενης οικογένειάς του.

 

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στον καταυλισμό και είδαν το κοριτσάκι που πραγματικά δεν έμοιαζε με κανέναν στην περιοχή.

 

Οι φερόμενοι ως γονείς της μικρής επέμεναν ότι είναι δικό τους παιδί, ωστόσο όμως δεν είχαν πιστοποιητικό γέννησης του κοριτσιού.

 

Μάλιστα, στο νοσοκομείο όπου οι «γονείς» είπαν ότι γεννήθηκε η μικρή, δεν υπήρχε κανένα αρχείο για γέννηση τη συγκεκριμένη ημερομηνία που κατέθεσαν.

 

Έτσι, το κοριτσάκι απομακρύνθηκε από την οικογένεια και η φροντίδα της ανατέθηκε προσωρινά στην πρόνοια, μέχρι και να ολοκληρωθούν οι έρευνες των αρχών.

 

Οι Ρομά που δήλωσαν γονείς του 7χρονου κοριτσιού δεν συνελήφθησαν, ωστόσο αναμένεται να κάνουν εξέταση   DNA προκειμένου να φανεί αν όντως είναι  οι βιολογικοί γονείς της.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr