Μπάιντεν: Ανησυχία των ΗΠΑ για τη συμπεριφορά της Ρωσίας- Και για τον Ναβάλνι

Μπάιντεν: Ανησυχία των ΗΠΑ για τη συμπεριφορά της Ρωσίας- Και για τον Ναβάλνι Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη μεταχείριση του Αλεξέι Ναβάλνι από τη Ρωσία, όπως και ότι επιδιώκει την επέκταση της συμφωνίας New START με τη Μόσχα για τα πυρηνικά όπλα.

«Μπορούμε και εργαζόμαστε για το αμοιβαίο συμφέρον της χώρας μας όπως για μια συμφωνία για τη New Start και να καταστήσουμε σαφές στη Ρωσία ότι είμαστε πολύ ανήσυχοι για τη συμπεριφορά τους, είτε πρόκειται για τον Ναβάλνι, είτε για τη Solar Winds, είτε πρόκειται για τις αναφορές για επικήρυξη Αμερικανών στο Αφγανιστάν», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους.

Η αναφορά του στη Solar Winds έχει σχέση με μία μαζική κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ, για την οποία κατηγορεί τη Μόσχα. Όσο για το Αφγανιστάν, αναφερόταν σε καταγγελίες πως η Μόσχα πρόσφερε αμοιβές σε μαχητές των Ταλιμπάν, προκειμένου να δολοφονήσουν Αμερικανούς που βρίσκονταν εκεί.

Λίγο νωρίτερα σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα κρατήσει όλες τις επιλογές στο τραπέζι σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Ουάσινγκτον για τη σύλληψη του Ναβάλνι. Επανέλαβε την έκκληση της Ουάσινγκτον να αφεθούν ελεύθεροι οι εκατοντάδες που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις στη Ρωσία το Σάββατο, όπως και για την άμεση αποφυλάκιση του 44χρονου επικριτή του Κρεμλίνου.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ