Το Βατικανό ξεκίνησε να εμβολιάζει τους άστεγους της Ρώμης

Το Βατικανό ξεκίνησε να εμβολιάζει τους άστεγους της Ρώμης Facebook Twitter
0

Το Βατικανό ξεκίνησε σήμερα εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού σε άστεγους της Ρώμης.

Οι δωρεάν εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στο κεντρικό δωμάτιο της Αίθουσας Ακροάσεων πάπας Παύλος ο ΣΤ', όπου τελείται το εβδομαδιαίο κήρυγμα του πάπα, η οποία όμως έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται λόγω της πανδημίας.

Τη διαδικασία επέβλεπε ο καρδινάλιος Κόνραντ Κρατσιέφσκι, ο 57χρονος Πολωνός επικεφαλής του παπικού γραφείου φιλανθρωπίας, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά ηγετικό ρόλο στην φροντίδα των αστέγων της Ρώμης.


Περίπου 25 άστεγοι, οι οποίοι φροντίζονταν στις εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται το γραφείο αυτό, εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση του εμβολίου και μέσα στις ερχόμενες ημέρες θα εμβολιαστούν και άλλοι, ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα ο 84χρονος πάπας Φραγκίσκος αλλά και ο προηγούμενος πάπας, ο 93χρονος Βενέδικτος, εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση.

 

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις αρχές του μήνα ότι όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν. «Είναι μια ηθική επιλογή γιατί διακινδυνεύετε την υγεία σας, την ζωή σας, αλλά και τις ζωές των άλλων», δήλωσε στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5.

Υπό τον Φραγκίσκο το Βατικανό έχει εγκαινιάσει μια σειρά από δομές για να βοηθήσει τον άστεγο πληθυσμό της Ρώμης, μεταξύ των οποίων μια κλινική, εγκαταστάσεις καθαριότητας και υπηρεσίες για κούρεμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM