Ροχανί για εισβολή στο Καπιτώλιο: Η δυτική δημοκρατία είναι εύθραυστη, ευάλωτη

Ροχανί για εισβολή στο Καπιτώλιο: Η δυτική δημοκρατία είναι εύθραυστη, ευάλωτη Facebook Twitter
Ροχανί για εισβολή στο Καπιτώλιο: Η Δυτική δημοκρατία είναι εύθραυστη, ευάλωτη (EPA)
0

Εύθραυστη και ευάλωτη χαρακτήρισε τη δυτική δημοκρατία ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, σχολιάζοντας την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

«Αυτό που είδαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες χθες (Τετάρτη) το απόγευμα και σήμερα δείχνει πάνω απ 'όλα πόσο εύθραυστη και ευάλωτη είναι η Δυτική δημοκρατία», δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Είδαμε ότι δυστυχώς το έδαφος είναι εύφορο για τον λαϊκισμό, παρά τις εξελίξεις στην επιστήμη και τη βιομηχανία. Έφτασε ένας λαϊκιστής και οδήγησε τη χώρα του σε καταστροφή, τα τελευταία τέσσερα χρόνια» είπε αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ελπίζω ότι ολόκληρος ο κόσμος και οι επόμενοι κάτοικοι του Λευκού Οίκου να μάθουν από αυτό».

Ο Ροχανί είπε ότι ελπίζει σε μία αλλαγή κατεύθυνσης από την νέα διοίκηση του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Προέτρεψε δε, τη νέα διοίκηση «να διορθώσει (τα λάθη του παρελθόντος) και να επαναφέρει τη χώρα σε μια θέση που αξίζει το αμερικανικό έθνος, επειδή το αμερικανικό έθνος είναι ένα μεγάλο έθνος».

«Μπορούν να επιστρέψουν στη λογική, τη νομιμότητα και τις υποχρεώσεις τους. Είναι για δικό τους όφελος και για το καλό του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά.

Παρά τις συνηθισμένες αναφορές στις Ηνωμένες Πολιτείες ως «Μεγάλος Σατανάς» στην επίσημη ρητορική, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας Ιρανός πρόεδρος χαρακτήρισε την Αμερική «μεγάλο έθνος».

Ο Ροχάνι, σχετικά μετριοπαθής στην ιρανική πολιτική, προεδρεύει των διαπραγματεύσεων για μια πυρηνική συμφωνία ορόσημο του 2015 με μεγάλες δυνάμεις. Την συμφωνία εγκατέλειψε το 2018 ο Τραμπ.

Έχει ποντάρει δε, την πολιτική του υστεροφημία σε ένα διπλωματικό άνοιγμα στην νέα κυβέρνηση Μπάιντεν για να προσπαθήσει να σώσει τη συμφωνία αυτή.

Με πληροφορίες του France24

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM