Ισπανία: Το «καρφί» του βασιλιά Φελίπε για τον αυτοεξόριστο πατέρα του, στο διάγγελμά του

Ισπανία: Το «καρφί» του βασιλιά Φελίπε για τον αυτοεξόριστο πατέρα του, στο διάγγελμά του Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε έκανε έμμεση αναφορά στα σκάνδαλα του αυτοεξόριστου πατέρα του στο χριστουγεννιάτικο διάγγελμά του, λέγοντας ότι η ηθική είναι πάνω από τους οικογενειακούς δεσμούς.

Ο πρώην βασιλιάς, Χουάν Κάρλος, διέφυγε στο Αμπού Ντάμπι, καθώς άρχισαν να συσσωρεύονται οι καταγγελίες για διαφθορά. Αν και ο Φελίπε επικεντρώθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού στο διάγγελμά του, πολλοί ανέμεναν ότι θα ήταν αδύνατο να αγνοήσει τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται ο πατέρας του, σύμφωνα με την El Pais.

Αν και δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον πατέρα του, πολλοί θεώρησαν ότι αναφερόταν ξεκάθαρα σε αυτόν.

«Το 2014, στην εισαγωγή μου στο κοινοβούλιο, αναφέρθηκα στις ηθικές αρχές τις οποίες αναμένουν από εμάς οι πολίτες. Αρχές που ισχύουν για όλους μας, χωρίς εξαίρεση και υπερτερούν όλων των σκέψεων, οποιαδήποτε κι αν είναι η φύση τους, προσωπικές ή οικογενειακές», είπε ο βασιλιάς της Ισπανίας.

Ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε από τον θρόνο το 2014 και τον διαδέχθηκε ο γιος του, έπειτα από έρευνα για διαφθορά- που αφορούσε τον σύζυγο της κόρης του- αλλά και ένα αμφιλεγόμενο ταξίδι του τότε μονάρχη για κυνήγι ελεφάντων, εν μέσω της οικονομικής κρίσης της Ισπανίας.

Τον περασμένο Ιούνιο- όταν ο πρώην βασιλιάς έχασε την ασυλία του- το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας άνοιξε περαιτέρω έρευνα για τη φερόμενη εμπλοκή του Χουάν Κάρλος σε ένα συμβόλαιο για σιδηρόδρομο ταχείας κυκλοφορίας στη Σαουδική Αραβία.

Δύο μήνες αργότερα ο Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την Ισπανία, ενώ επιμένει να διαψεύδει όλες τις σε βάρος του καταγγελίες.

Με πληροφορίες από BBC

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM