Σάλος με την τσάντα Hermes της Εμινέ Ερντογάν μετά το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα

Σάλος με την τσάντα Hermes της Εμινέ Ερντογάν μετά το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα Facebook Twitter
0

Έντονες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν, μετά την αποκάλυψη παλαιότερης φωτογραφίας της να κρατά μια γαλλική τσάντα Hermes κόστους 50.000 δολαρίων. 

«Μετά το κάλεσμα του Ερντογάν σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, περιμένουμε την Εμινέ να κάψει τις γαλλικές τσάντες της στην πλατεία Ταξίμ και να δείξει την συμπαράστασή της», σχολίασε κάποιος χρήστης στα social media, προσθέτοντας το hashtag #EmperorHasNoClothes [σ.σ. ο βασιλιάς είναι γυμνός]. 

«Πολύ ωραία η γαλλική τσάντα (50K) που σας αγόρασε ο Τούρκος φορολογούμενος, κυρία Ερντογάν», σημείωσε άλλος χρήστης. 

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στήριξε το μποϊκοτάζ της τουρκικής κυβέρνησης στα γαλλικά προϊόντα, κατακρίνοντας ωστόσο τα ακριβά γούστα της Εμινέ Ερντογάν, την οποία κάλεσε να «ανοίξει τον δρόμο» και να γίνει η πρώτη που μποϊκοτάρει τη Γαλλία, καίγοντας την τσάντα της. 

Εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) απάντησε στη συγκεκριμένη πρόταση, υποστηρίζοντας πως το κάλεσμα του Κιλιτσντάρογλου απέναντι στην Εμινέ συνιστά «βία εναντίον των γυναικών».

Η αρθρογράφος της Hürriyet, Hande Fırat, επιχείρησε εμμέσως να υπερασπιστεί την Εμινέ Ερντογάν, μετά τον σάλο που προκάλεσε το κάλεσμα του συζύγου της σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, υποστηρίζοντας ότι η Πρώτη Κυρία δεν ξοδεύει χρήματα σε ακριβές τσάντες παρά αγοράζει μόνο απομιμήσεις. 

«Οι πληροφορίες που έχω λάβει από τις πηγές μου δείχνουν ότι η Πρώτη Κυρία, η οποία πρωτοστατεί στην εκστρατεία "Μηδέν απορρίμματα", διατηρεί την ίδια ευαισθησία και στις τσάντες της, ειδικά στα αξεσουάρ της», σημείωσε σε άρθρο της, προσθέτοντας ότι η Εμινέ Ερντογάν «φροντίζει να μην χρησιμοποιεί αυθεντικές τσάντες μάρκας. Με άλλα λόγια, δεν δίνει λεφτά σε τσάντες, όπως φημολογείται. Προτιμά κυρίως οικιακά είδη. Και αντί για αυθεντικές, αγοράζει απομιμήσεις. Και ειδικά σε τσάντες και αξεσουάρ προτιμά κυρίως να είναι από υλικά ανακύκλωσης».

Τον περασμένο Ιούνιο, όταν φωτογραφίες της Εμινέ Ερντογάν με την τσάντα του γαλλικού οίκου Hermes κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά, ο δημοσιογράφος Ender İmrek κλήθηκε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο με κατηγορίες πως προσέβαλλε την σύζυγο του προέδρου, «μην αποδίδοντας όμορφα χαρακτηριστικά σε εκείνη». 

«Είναι ένα ανύπαρκτο έγκλημα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το να μην εγκωμιάζεις την Εμινέ Ερντογάν είναι ίδιο με το να την προσβάλεις», δήλωσε τότε ο Τούρκος δημοσιογράφος. 

Κάποιοι χρήστες στα social media σχολίασαν επίσης πως η αεροπορική εταιρία Turkish Airlines ήταν έτοιμη να παραλάβει το πρώτο Airbus A350. Η Airbus είναι γαλλική εταιρία. 

Μια τουρκική πλατφόρμα διασταύρωσης πληροφοριών τόνισε επίσης πως το αντιγριπικό εμβόλιο που χρησιμοποιείται στην Τουρκία παρασκευάζεται από την γαλλική εταιρία Sanofi Pasteur.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Ερντογάν απάντησε το κάλεσμα του πολιτικού αντιπάλου του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να κάψει η Πρώτη Κυρία την τσάντα της, λέγοντας: «Αν έχεις κότσια, μίλα για μένα. Όχι για τη γυναίκα μου. Τι σόι πολιτικός είσαι; Αν ψάχνεις μια τσάντα να κάψεις, υπάρχουν πολλοί "Λευκοί Τούρκοι" μαζί σου». 

Το «White Turk» [σ.σ. Λευκός Τούρκος] είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται για τους πλουσιότερους, με πιο ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά Τούρκους σε αντίθεση με τους «black Turks»[σ.σ. μαύροι Τούρκοι] της Ανατολίας, που συνήθως είναι πιο φτωχοί, ανήκουν κυρίως στην εργατική τάξη και είναι πιο θρησκευόμενοι. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ