Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Κοπεγχάγης, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση- Ζήτησε συγγνώμη

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Κοπεγχάγης, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση- Ζήτησε συγγνώμη Facebook Twitter
EPA
0

Ο Φρανκ Γένσεν, δήμαρχος της Κοπεγχάγης από το 2010, παραιτήθηκε, έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, τις οποίες παραδέχθηκε και ζήτησε συγγνώμη από τις γυναίκες που προσέβαλε.

Ο 59χρονος θα παραιτηθεί και από τη θέση του αντιπροέδρου του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, καλωσόρισε την παραίτηση του Γένσεν, σχολιάζοντας στα social media πως αυτή «ήταν η σωστή απόφαση».

«Είναι προφανές πως στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έχουμε προβλήματα και αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα», δήλωσε η πρωθυπουργός στο δανικό πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Δύο γυναίκες- η μία από τις οποίες απασχολούνταν στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα- κατηγόρησαν τον Γένσεν για σεξουαλική παρενόχληση το 2012 και το 2017. Σε δηλώσεις τους που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή από την εφημερίδα Jyllands-Posten ανέφεραν πως και τα δύο περιστατικά έλαβαν χώρα στη διάρκεια κοινωνικών εκδηλώσεων και πως ο Γένσεν τις άγγιξε παρά τη θέλησή τους.

Σε ανάρτηση στο Facebook ο 59χρονος έγραψε ότι ήταν μέρος μιας «βλαβερής» και «παλιάς» κουλτούρας στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τις γυναίκες που προσέβαλα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γένσεν.

Η Φρεντέρικσεν επαίνεσε τον Γένσεν για την πολιτική σταδιοδρομία του που εκτείνεται σε περισσότερα από 30 χρόνια, πρόσθεσε όμως πως «ανυπέρβλητα» προβλήματα «εμποδίζουν τη συνέχιση της ανάμιξής του στην πολιτική». Στο παρελθόν ο Φρανκ Γένσεν είχε διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης και υπουργός Έρευνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM