Απεργία την Πρωτομαγιά

Τυνησία: Απόφαση ορόσημο σε δικαστήριο για ονόματα που παραπέμπουν σε καθεστώς δουλείας

Τυνησία: Απόφαση ορόσημο σε δικαστήριο για ονόματα που παραπέμπουν σε καθεστώς δουλείας Facebook Twitter
Τυνησία: Απόφαση ορόσημο σε δικαστήριο για ονόματα που παραπέμπουν σε καθεστώς δουλείας (EPA)
0

Ένας 81χρονος άνδρας από την Τυνησία κέρδισε δίκη ορόσημο που του επιτρέπει να αφαιρέσει από το όνομά του μια λέξη που τον χαρακτηρίζει ως απόγονο σκλάβων.

Η λέξη ateeq, που σημαίνει «απελευθερωμένος από τη δουλεία», χρησιμοποιείται ως μεσαίο όνομα, παρόλο που η Τυνησία την κατάργησε δια νόμου το 1846.

Οι δικηγόροι του Χάμντεν Ντάλι υποστήριξαν ότι η λέξη εισήγαγε διακρίσεις εις βάρος μαύρων Τυνήσιων, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 15% του πληθυσμού. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να έχουν δυσκολία στην εύρεση εργασίας.

«Στην αναφορά  'Ateeq Dali', ενέχεται ταπείνωση επειδή είναι σαν ο κάτοχος αυτού του ονόματος να μην είναι ελεύθερο άτομο. Υπάρχει μια ενόχληση για την οικογένεια που ζει με αυτό το όνομα», δήλωσε ο δικηγόρος Χάνεν Μπεν Χέσενα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο μαύρος πληθυσμός της Τυνησίας είναι κάτοικοι που μεταφέρθηκαν από την υποσαχάρια Αφρική στην Τυνησία ως μέρος του δουλεμπορίου, προσθέτει το Reuters.

Με πληροφορίες του Reuters/BBC

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ