Σάλος με photoshop του Τραμπ που δείχνει τον Μπάιντεν σε αμαξίδιο: «Έβηχε σαν σκύλος»

Σάλος με photoshop του Τραμπ που δείχνει τον Μπάιντεν σε αμαξίδιο: «Έβηχε σαν σκύλος» Facebook Twitter
EPA
0

Μία επεξεργασμένη φωτογραφία στην οποία ο Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται σε αναπηρικό αμαξίδιο σε οίκο ευγηρίας ανέβασε στο Twitter o Ντόναλντ Τραμπ

Η ανάρτηση έγινε ενώ οι δύο υποψήφιοι αγωνίζονται για να κερδίσουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία ψηφοφόρους. Όπως επισημαίνει η The Washington Post ο Ντόναλντ Τραμπ κοινοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ένα βίντεο με το οποίο απευθυνόταν στους ηλικιωμένους ψηφοφόρους αναφέροντας πως είναι «οι αγαπημένοι του άνθρωποι στον κόσμο».  

«Ο στοργικός τόνος δεν μπορούσε να ανιχνευθεί πουθενά στην τελευταία ομοβροντία κατά του Δημοκρατικού αντιπάλου του, πρώην προέδρου, Τζό Μπάιντεν», αναφέρει η The Washington Post. Η ανάρτηση του Τραμπ έγινε ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να χάνει τους ηλικιωμένους ψηφοφόρους, ομάδα που τον στήριξε στις εκλογές του 2016. 

Σημειώνεται πως το 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρόεδρος των ΗΠΑ. Πολλοί χρήστες στο Twitter αντέδρασαν στην ανάρτηση, υπενθυμίζοντας στον Αμερικανό πρόεδρο πως είναι μόλις κατά τρία χρόνια νεότερος από τον Τζο Μπάιντεν, ενώ άλλοι έσπευσαν να ανεβάσουν βίντεο που δείχνουν ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από τον Ντόναλντ Τραμπ. 



Τραμπ: «Ο Μπάιντεν έβηχε σαν σκύλος»

Ένας «ανεύθυνος» πρόεδρος απέναντι σε έναν «καταστροφικό» υποψήφιο για τους ηλικιωμένους: Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν απηύθυναν χθες Τρίτη έκκληση στους μεγαλύτερους ηλικιακά ψηφοφόρους, η ψήφος των οποίων αναμένεται να είναι καθοριστικής σημασίας στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Είκοσι μία ημέρες πριν τις εκλογές ο κάθε υποψήφιος υποσχέθηκε στους υποστηρικτικές του τη νίκη.

Στη δεύτερη προεκλογική του συγκέντρωση μέσα σε δύο ημέρες, αυτή τη φορά στην πολιτεία – κλειδί Πενσιλβάνια, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε να είναι σε φόρμα, οκτώ ημέρες μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύθηκε επειδή προσβλήθηκε από κορωνοϊό, μπροστά σε ένα πλήθος όπου λίγοι φορούσαν μάσκα.

Ο Τραμπ επιδόθηκε σε επικρίσεις, προσβολές και σαρκαστικά σχόλια εναντίον των Δημοκρατικών και του υποψηφίου τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τζο Μπάιντεν «έβηχε σαν σκύλος» στη διάρκεια της τηλεμαχίας τους, ενώ πρόσθεσε ότι ο αντίπαλός του «το έχει χάσει».

«Αφήνει τον έλεγχο στους σοσιαλιστές, τους μαρξιστές και τους ακροαριστερούς», κατήγγειλε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Μπάιντεν: «O Τραμπ νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του»

Από την πλευρά του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, που εμφανίζεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, επέκρινε από τη Φλόριντα τον Τραμπ, κατηγορώντας τον ότι είναι ακόμη πιο «ανεύθυνος» από τότε που μολύνθηκε από covid-19.

Ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε κάποιες από τις θέσεις του για τους ηλικιωμένους, ένα κρίσιμο κομμάτι των ψηφοφόρων, το οποίο τουλάχιστον στη Φλόριντα φαίνεται ότι θα προτιμήσει τον Μπάιντεν σε αυτές τις προεδρικές εκλογές, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, παρά το γεγονός ότι το 2016 είχε ψηφίσει τον Τραμπ.

«Ο μόνος ηλικιωμένος για τον οποίο ενδιαφέρεται ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο ίδιος», κατήγγειλε ο Μπάιντεν, ενώ επέκρινε για μία ακόμη φορά τον τρόπο που ο Αμερικανός πρόεδρος διαχειρίστηκε την επιδημία του κορωνοϊού.

«Εμπόδισε τους ηλικιωμένους στη Φλόριντα και τους πολίτες όλης της χώρας να έχουν τη βοήθεια που χρειάζονται», τόνισε. «Πόσοι από εσάς δεν μπορείτε να αγκαλιάσετε τα εγγόνια σας;», ρώτησε μιλώντας σε υποστηρικτές του σε οίκο ευγηρίας.

Ο Μπάιντεν βρίσκεται πολύ μπροστά από τον Τραμπ στις δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο, δέκα 10 μονάδες, σύμφωνα με τον μέσο όρο που κατήρτισε ο ιστότοπος RealClearPolitics. Πλέον όμως φαίνεται να έχει προβάδισμα και σε αμφίρροπες πολιτείες, όπως η Φλόριντα (+3,7%), οι οποίες ενδέχεται να καθορίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Με πληροφορίες από The Washington Post/ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM