Αυστραλία: Χρυσοθήρες βρήκαν δύο τεράστια κομμάτια χρυσού αξίας 250.000 δολαρίων

Αυστραλία: Χρυσοθήρες βρήκαν δύο τεράστια κομμάτια χρυσού αξίας 250.000 δολαρίων Facebook Twitter
0

Δύο χρυσοθήρες από τη νότια Αυστραλία κατάφεραν και βρήκαν δύο τεράστια κομμάτια χρυσού αξίας 350.000 δολάρια Αυστραλίας (250.000 δολάρια).

Οι δύο όγκοι χρυσού ζυγίζουν συνολικά 3,5 κιλά και βρέθηκαν την ίδια μέρα κοντά στην Ταρναγκούλα στην πολιτεία της Βικτώριας, σύμφωνα με το Discovery Channel.


Οι χρυσοθήρες Brent Shannon και ο κουνιάδος του Ethan West βρήκαν τον χρυσό μέσα σε λίγες ώρες με τη βοήθεια του Paul West, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Discovery Channel.

Αυστραλία: Χρυσοθήρες βρήκαν δύο τεράστια κομμάτια χρυσού αξίας 250.000 δολαρίων Facebook Twitter

Οι όγκοι χρυσού θα μπορούσαν να πάρουν έως και 30% περισσότερο από την εκτιμώμενη αξία τους κατά βάρος, εάν πωληθούν σε έναν συλλέκτη, σύμφωνα με πληροφορίες.


«Κατάλαβα ότι ήμασταν μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία», δήλωσε ο Shannon στην αυστραλιανή εκπομπή Sunrise. «Ήταν παρθένο το έδαφος, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν ανέγγιχτο και δεν είχαν γίνει έρευνες ή εξορύξεις», είπε.

Οι δύο άντρες, περίμεναν μήνες για την επίσημη άδεια που θα τους επέτρεπε να αρχίσουν να αναζητούν χρυσό στην περιοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Ο West είπε ότι έχει συγκεντρώσει χιλιάδες μικρά κομμάτια χρυσού σε τέσσερα χρόνια. Αυτό όμως είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικό μας εύρημα», είπε. Το να έχουμε δύο μεγάλα κομμάτια χρυσού σε μια μέρα είναι αρκετά εκπληκτικό, ανέφερε.

Αυστραλία: Χρυσοθήρες βρήκαν δύο τεράστια κομμάτια χρυσού αξίας 250.000 δολαρίων Facebook Twitter

Η ερευνητική ομάδα - που ονομάζεται το πλήρωμα του Ποσειδώνα - δήλωσε ότι χρησιμοποιούν έναν εκσκαφέα για να σκάψουν, πριν χρησιμοποιήσουν ανιχνευτή μετάλλων για να δουν αν υπάρχει χρυσός.

Τον Ιανουάριο του 2013 ένας ερασιτέχνης χρυσοθήρας ανακάλυψε ένα  κομμάτι χρυσού βάρους 5,5 κιλών έξω από το Μπαλαράτ, περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο νότια της Ταρναγκούλα.


Εκείνη την εποχή οι ειδικοί εκτιμούσαν το εύρημα τουλάχιστον 300.000 δολάρια.


Χρυσός βρίσκεται συνεχώς στην περιοχή από το 1851, αλλά η τεχνολογία αποτελεί απαραίτητη βοήθεια για τους σύγχρονους χρυσοθήρες, δήλωσε ο Cordell Kent, ιδιοκτήτης του The Mining Exchange Gold Shop, το 2013.


Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM