Θετική σε κορωνοϊό η πρόεδρος της Βολιβίας- Και τουλάχιστον 7 υπουργοί

Θετική σε κορωνοϊό η πρόεδρος της Βολιβίας- Και τουλάχιστον 7 υπουργοί Facebook Twitter
EPA
0

Η μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας, Τζανίν Ανιές, ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση της χώρας επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον επτά υπουργοί- ανάμεσά τους ο υπουργός Υγείας- έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό έως τώρα. Η Ανιές, σε ανάρτηση στο Τwitter, έγραψε ότι νιώθει καλά και ότι συνεχίζει να εργάζεται ενώ είναι σε καραντίνα. Ανέφερε ακόμη ότι υποβλήθηκε σε τεστ επειδή πολλοί από τους συνεργάτες της είχαν ασθενήσει.

«Αισθάνομαι καλά, νιώθω δυνατή, συνεχίζω να εργάζομαι στην απομόνωσή μου και θέλω να βοηθήσω όλους τους Βολιβιανούς που εργάζονται για να μας βοηθήσουν σε αυτή την υγειονομική κρίση», έγραψε. «Μαζί θα βγούμε από αυτό», ανέφερε ακόμη. Στη Βολιβία έχουν καταγραφεί 42.984 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 1.577 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στο μεταξύ, στη Βενεζουέλα, ο επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος Ντιοσντάδο Καμπέλιο επίσης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον άνθρωπο που θεωρείται το Νο2 της χώρας, μετά τον Νικολάς Μαδούρο.

Στη Βενεζουέλα έχουν καταγραφεί λιγότερα κρούσματα σε σύγκριση με άλλες χώρες της περιοχής- ανέρχονται συνολικά σε 8.010- αλλά τα κρούσματα έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό με δεδομένη την κατάσταση της Βενεζουέλας, όπου σε πολλές περιπτώσεις τα νοσοκομεία όχι μόνο δεν έχουν φάρμακα, αλλά ούτε καν ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό.

Με πληροφορίες από Reuters, AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ