Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί στη Λ. Αμερική- 1.374 θάνατοι σε 24 ώρες στη Βραζιλία

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί στη Λ. Αμερική- 1.374 θάνατοι σε 24 ώρες στη Βραζιλία Facebook Twitter
EPA
0

Οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού στις χώρες της Λατινικής Αμερικής ξεπέρασαν πλέον τους 100.000 και πάνω από τους μισούς έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βραζιλία.

Τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπερνούν τα 2,1 εκατομμύρια στην περιοχή που έχει μετατραπεί στο νέο επίκεντρο της πανδημίας, ενώ πέρα από τη Βραζιλία βαρύ είναι το πλήγμα που δέχονται το Μεξικό, το Περού και η Χιλή.

Στον νέο ημερήσιο απολογισμό, που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας την Τρίτη, είχαν καταγραφεί 1.374 θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού και 39.436 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Συνολικά, η χώρα θρηνεί 52.645 νεκρούς, ενώ 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό. Αυτός είναι ο πιο βαρύς απολογισμός στον πλανήτη, μετά το πλήγμα που έχουν δεχθεί οι ΗΠΑ.

793 θάνατοι στο Μεξικό

Το Μεξικό είναι η χώρα της Λατινικής Αμερικής που έχει πληγεί σφοδρότερα από τον κορωνοϊό, μετά τη Βραζιλία, σε ό,τι αφορά τους νεκρούς.

Στον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό γινόταν αναφορά σε 793 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, αριθμός που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα. Παράλληλα, καταγράφηκαν 6.288 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Πλέον, οι νεκροί στο Μεξικό ανέρχονται σε 23.377 και οι μολύνσεις συνολικά είναι 191.410.

Περού: 15.000 αστυνομικοί θετικοί

Στο Περού από την άλλη, τρομάζουν τα στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού στις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Περισσότεροι από 15.000 αστυνομικοί έχουν μολυνθεί από τον ιό, στην προσπάθεια να επιβάλουν την τήρηση των μέτρων περιορισμού. Πάνω από 200 ένστολοι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

«Έχουμε 223 αστυνομικούς νεκρούς και 15.600 που έχουν μολυνθεί», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γκαστόν Ροδρίγκες, στρατηγός εν αποστρατεία. Ο αριθμός των θανάτων στις τάξεις της αστυνομίας αυξήθηκε κατά 30% μέσα σε δύο εβδομάδες, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από 9.900 την 11η Ιουνίου έφθασαν τα 15.600. Από το σύνολο αυτό, περίπου 6.000 αστυνομικοί κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν και έχουν πλέον επιστρέψει στην υπηρεσία τους.

Πολλοί αστυνομικοί προσβλήθηκαν από τον ιό κατά τη διάρκεια περιπολιών σε αγορές και δρόμους όπου έχουν επιφορτιστεί να επιβάλλουν την τήρηση των μέτρων περιορισμού και κοινωνικής απόστασης. Οι αγορές, οι οποίες παρέμειναν ανοικτές κατά τη διάρκεια του περιορισμού, που τέθηκε σε εφαρμογή τη 16η Μαρτίου, θεωρούνται σημαντικές εστίες διασποράς του κορωνοϊού.

Συνολικά, στο Περού έως τώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 257.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και σχεδόν 9.000 θάνατοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM