Β. Κορέα σε ΗΠΑ: Παραμείνετε «σιωπηλές» στα ενδοκορεατικά ζητήματα - Αν θέλετε ομαλές εκλογές

Β. Κορέα σε ΗΠΑ: Παραμείνετε «σιωπηλές» στα ενδοκορεατικά ζητήματα - Αν θέλετε ομαλές εκλογές Facebook Twitter
H Β. Κορέα καλεί τις ΗΠΑ να παραμείνουν «σιωπηλές» στα ενδοκορεατικά ζητήματα - Αν θέλουν ομαλές εκλογές (EPA)
0

Να παραμείνει σιωπηλή στα ενδοκορεατικά ζητήματα καλεί την Ουάσινγκτον η Βόρεια Κορέα, εάν θέλει να διεξαχθούν ομαλά οι προεδρικές εκλογές.

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε την Πέμπτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να σχολιάσουν τις ενδοκορεατικές υποθέσεις και είναι προς το συμφέρον της Ουάσινγκτον να παραμείνει σιωπηλή εάν θέλει να διεξαχθούν ομαλά οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.


Η δήλωση έρχεται αφού το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε την αναστολή των ανοικτών γραμμών επικοινωνίας της Βόρειας Κορέας με τη Νότια Κορέα, την Τρίτη.

«Εάν οι ΗΠΑ χώνουν τη μύτη τους στις υποθέσεις των άλλων με απρόσεκτα σχόλια, πολύ μακριά από τις εσωτερικές τους υποθέσεις, σε μια στιγμή που η πολιτική τους κατάσταση βρίσκεται στη χειρότερη σύγχυση, μπορεί να αντιμετωπίσουν ένα δυσάρεστο πράγμα, που θα είναι δύσκολο να το χειριστούν», είπε ο Jong Gun, γενικός διευθυντής για τις αμερικανικές υποθέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να «συγκρατήσουν τη γλώσσα τους» και να αντιμετωπίσουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα, εκτός εάν θέλουν να βιώσουν δύσκολες καταστάσεις, επισήμανε.

«Θα ήταν καλό όχι μόνο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ αλλά και για την εύκολη διεξαγωγή των προσεχών προεδρικών εκλογών» πρόσθεσε.

Δεν είναι σαφές τι θα μπορούσε να κάνει η Βόρεια Κορέα για να διαταράξει τις αμερικανικές εκλογές ή να προκαλέσει προβλήματα στην εκστρατεία επανεκλογής του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο Τζέιμς Κιμ, ερευνητής στο Ινστιτούτο Μελετών Πολιτικής του Asan στη Σεούλ.

Μετά από μια σειρά ιστορικών συνόδων κορυφής το 2018 και το 2019 μεταξύ του Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος στην αποπυρηνικοποίηση του προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ.

Με πληροφορίες του Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ