Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Σλοβενία ανακοίνωσε το «τέλος της επιδημίας του κορωνοϊού» -Η πρώτη χώρα στην Ευρώπη

Η Σλοβενία ανακοίνωσε το «τέλος της επιδημίας του κορωνοϊού» -Η πρώτη χώρα στην Ευρώπη Facebook Twitter
EPA
0

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ανακήρυξε το βράδυ της Πέμπτης το «τέλος της επιδημίας του κορωνοϊού» στη χώρα, το πρώτο ευρωπαϊκό κράτος που κάνει κάτι τέτοιο.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες επιβεβαιώνονταν λιγότερα από 7 νέα κρούσματα κορωνοϊού κάθε ημέρα στη Σλοβενία. Στη χώρα των περίπου 2 εκατομμυρίων κατοίκων έως τώρα έχουν καταγραφεί 1.464 περιπτώσεις του ιού και 103 θάνατοι.

Πλέον, όσοι φτάνουν στη Σλοβενία από άλλα κράτη της ΕΕ δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα τουλάχιστον 7 ημερών, κάτι που ίσχυε από τις αρχές Απριλίου. Όμως, θα παραμείνει σε ισχύ η καραντίνα τουλάχιστον 14 ημερών για τους πολίτες εκτός ΕΕ, με εξαίρεση διπλωμάτες και ανθρώπους που μεταφέρουν φορτία. Επίσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε ξένους πολίτες που εμφανίζουν συμπτώματα κορωνοϊού.

«Η Σλοβενία τιθάσευσε την επιδημία τους τελευταίους δύο μήνες. Σήμερα, έχει την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το Reuters. Το «τέλος της επιδημίας» σημαίνει ότι στα τέλη Μαΐου θα σταματήσει και η παροχή οικονομικής στήριξης σε πολίτες και επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Παράλληλα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι της Σλοβενίας θα πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν βασικούς κανόνες για την αποτροπή πιθανής εξάπλωσης του κορωνοϊού, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες. Έως τώρα, ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους, η τήρηση απόστασης 1,5 μ., όπως και η χρήση αντισηπτικού πριν από την είσοδο σε δημόσιους χώρους.

Από τις 20 Απριλίου έχει αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων στη Σλοβενία. Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς και από τη Δευτέρα κάποιοι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα ανοίγουν μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία με έως 30 δωμάτια.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ