Γερμανία: 149 θάνατοι σε μια μέρα -ΥΠΕΣ: Χωρίς μέτρα οι νεκροί θα έφταναν 1,2 εκατ.

Γερμανία: 149 θάνατοι σε μια μέρα -ΥΠΕΣ: Χωρίς μέτρα οι νεκροί θα έφταναν 1,2 εκατ. Facebook Twitter
EPA
0

Σχεδόν 5.500 νέα κρούσματα και 149 θάνατοι από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν στη Γερμανία στη μια μέρα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Πλέον, ο τραγικός απολογισμός στη Γερμανία έχει ανέλθει στους 732 νεκρούς, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 67.366. Τα περισσότερα από αυτά έχουν καταγραφεί στο κρατίδιο της Βαυαρίας, όπου έχουν εντοπιστεί 16.497 φορείς του ιού.

Όμως, οι νεκροί του κορωνοϊού στη Γερμανία θα ξεπερνούσαν τα 1,2 εκατομμύρια, αν δεν είχαν ληφθεί καθόλου μέτρα, ή σε περίπτωση που αυτά ήταν ανεπαρκή, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

«Πρόκειται για το χειρότερο σενάριο», διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, που τόνισε ότι οι πολίτες «δεν πρέπει να χαλαρώσουν, αλλά να συνεχίζουν να εφαρμόζουν τους περιορισμούς, για να σωθούν ζωές».

Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις σε προστατευτικές μάσκες, ο Ζεεχόφερ- σε συνέντευξη στην Bild- είπε ότι «πρέπει πρώτα να βγούμε πρώτα από την κόλαση και μετά να ασχοληθούμε με την αιτία του προβλήματος». Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη ανταπόκριση εταιρειών, στην έκκληση της κυβέρνησης για κατασκευή υγειονομικού υλικού.

«Μετά όμως, θα χρειαστούμε νομοθεσία η οποία να επιτρέπει την συγκέντρωση υπηρεσιών και υλικού για ώρα ανάγκης. Δεν βοηθά, όπως είδαμε, να παίρνουμε όλα τα προϊόντα από την Κίνα», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ