Κορωνοϊός: To lockdown στο Παρίσι - Ιδού πώς άδειασε η Γαλλία εδώ και λίγη ώρα

Κορωνοϊός: To lockdown στο Παρίσι - Ιδού πώς άδειασε η Γαλλία εδώ και λίγη ώρα Facebook Twitter
Το Παρίσι μετατράπηκε σε πόλη-φάντασμα μέσα σε λίγη ώρα μετά τα αυστηρά μέτρα κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό
0

Ο γενικός περιορισμός του γαλλικού πληθυσμού, τον οποίο επέβαλε η κυβέρνηση στην προσπάθεια να αναχαιτίσει την επιδημία του κορωνοϊού, ξεκίνησε σήμερα στις 12:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας), ένα μέτρο εντελώς πρωτόγνωρο στην ιστορία της χώρας.

Για τις επόμενες τουλάχιστον δύο εβδομάδες, περίπου 67 εκατομμύρια άνθρωποι καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις --για ανεφοδιασμό, λόγους υγείας-- κινδυνεύοντας με επιβολή προστίμου αν δεν το κάνουν.

To Παρίσι είναι άδειο εκτός από τους δρόμους όπου υπάρχουν αγορές τροφίμων.

Κορωνοϊός: To lockdown στο Παρίσι - Ιδού πώς άδειασε η Γαλλία εδώ και λίγη ώρα Facebook Twitter
Κορωνοϊός: To lockdown στο Παρίσι - Ιδού πώς άδειασε η Γαλλία εδώ και λίγη ώρα Facebook Twitter
Κορωνοϊός: To lockdown στο Παρίσι - Ιδού πώς άδειασε η Γαλλία εδώ και λίγη ώρα Facebook Twitter

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε πως η Γαλλία θα αναπτύξει 100.000 αστυνομικούς για την επιβολή των μέτρων αυστηρού περιορισμού που διέταξε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, τονίζοντας πως θα συσταθούν σταθερά σημεία ελέγχου σε ολόκληρη τη χώρα.

«Μείνετε σπίτι», δήλωσε ο Καστανέρ, προσθέτοντας ότι πρόστιμα ύψους έως και 135 ευρώ θα επιβάλλονται σε όσους αψηφούν τους αυστηρούς περιορισμούς.

Κορωνοϊός: To lockdown στο Παρίσι - Ιδού πώς άδειασε η Γαλλία εδώ και λίγη ώρα Facebook Twitter
Κορωνοϊός: To lockdown στο Παρίσι - Ιδού πώς άδειασε η Γαλλία εδώ και λίγη ώρα Facebook Twitter

Περιπολίες με πεζούς αστυνομικούς και μεγάφωνα ήταν στο δρόμο και φώναζαν σε κόσμο που συνωστίζονταν μέσα σε καταστήματα τροφίμων.

Το μέτρο αποφασίστηκε στο πλαίσιο του «πολέμου» που κήρυξε εναντίον αυτής της παγκόσμιας επιδημίας ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η Γαλλία έχει ήδη κλείσει εστιατόρια, μπαρ, σχολεία και έχει απαγορεύσει τη λειτουργία χιονοδρομικών κέντρων, όμως ο Μακρόν επισήμανε ότι τα πρωτοφανή αυτά μέτρα εν καιρώ ειρήνης είναι αναγκαία, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε τρεις ημέρες και οι θάνατοι αυξάνονται.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Διεθνή / «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Τραμπ είχε την Πέμπτη «πολύ καλή και παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευελπιστεί πως η Ουκρανία και η Ρωσία θα συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στην προτεινόμενη 30ήμερη εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Διεθνή / Ινδία - Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Μετά τα ινδικά πλήγματα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας επικαλούμενος πηγές ασφαλείας ανέφερε πως το Πακιστάν «εξαπέλυσε αντίποινα κατά της ινδικής επιθετικότητας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ Ισραήλ Παλαιστίνιοι

Διεθνή / Έκκληση από τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ προς το Ισραήλ «να αφήσει να ζήσουν οι Παλαιστίνιοι»

Σε κείμενό της, καταδίκασε την πολιτική ενός «εγκληματία», όπως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τιμωρεί «έναν ανείπωτο αριθμό αθώων» στη Γάζα
LIFO NEWSROOM