Κορωνοϊός: Μητέρα προσφεύγει δικαστικά κατά της κυβέρνησης Τζόνσον επειδή δεν έκλεισε τα σχολεία

Κορωνοϊός: Μητέρα προσφεύγει δικαστικά κατά της κυβέρνησης Τζόνσον επειδή δεν έκλεισε τα σχολεία Facebook Twitter
Ο Μπόρις Τζόνσον έχει επιλέξει να μην κλείσει τα σχολεία (Πηγή φωτό EPA)
0

Μια μητέρα στη Βόρεια Ιρλανδία, της οποίας η κόρη έχει προβλήματα υγείας και διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από τον κορωνοϊό, προσφεύγει στα δικαστήρια κατά της βρετανικής κυβέρνησης επειδή δεν έχει κλείσει τα σχολεία.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει επιλέξει να ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στη Βρετανία τα σχολεία δεν έχουν κλείσει, ενώ ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θεωρεί πρόωρο τόσο αυτό το μέτρο όσο και την απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων. Έτσι, σήμερα τα σχολεία παρέμειναν ανοιχτά στη Βόρεια Ιρλανδία, που ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ήταν κλειστά στην Ιρλανδία.

Η γυναίκα, που έχει κόρη η οποία πηγαίνει σε δημοτικό στην κομητεία Αρμά, ενημέρωσε αργά την Κυριακή τις τοπικές εκπαιδευτικές αρχές καθώς και τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας της Βόρειας Ιρλανδίας για την πρόθεσή της να κινηθεί δικαστικά κατά της απόφασης να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι αρμόδιες δημόσιες αρχές απέτυχαν να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην πελάτισσά μας και στην πραγματικότητα απέναντι σε όλα τα παιδιά, εξακολουθώντας να απαιτούν την παρουσία τους στα σχολεία υπό συνθήκες που αυξάνουν τον κίνδυνο να μολυνθούν» δήλωσε ο Ντάραγκ Μακίν, δικηγόρος της μητέρας.

«Δεν υπάρχει χρόνος για περαιτέρω καθυστέρηση. Πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και να εφαρμοστούν οι κατάλληλες πολιτικές με τρόπο που να αναγνωρίζει τον πραγματικό και άμεσο κίνδυνο» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM