ΗΠΑ - Κορωνοϊός: Αποφύγετε συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων - Θερμομέτρηση όλων στον Λ. Οίκο

ΗΠΑ - Κορωνοϊός: Αποφύγετε συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων - Θερμομέτρηση όλων στον Λ. Οίκο Facebook Twitter
Θερμομέτρηση σε όσους μπαίνουν στον Λευκό Οίκο (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Συστάσεις για αποφυγή συναθροίσεων άνω των 50 ατόμων στις ΗΠΑ για τις επόμενες 8 εβδομάδες εξαιτίας του κορωνοϊού έκαναν τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Στις ΗΠΑ τα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης για τον ιό ενισχύονται με κλείσιμο καταστημάτων και σχολείων σε διάφορες πολιτείες. Ήδη, στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη κλείνουν σχολεία, μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα.

Στο Λας Βέγκας, επίσης, ανακοινώθηκε αναστολή λειτουργίας 13 καζίνο-ξενοδοχείων εξαιτίας του κορωνοϊού. Στην Ουάσινγκτον εστιατόρια και μπαρ θα λειτουργούν μόνο ως take-out, ενώ κλείνουν χώροι διασκέδασης και γυμναστήρια. Ήδη ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί σε Ιλινόις, Οχάιο και Μασαχουσέτη.

Θερμομέτρηση σε όσους μπαίνουν στον Λ. Οίκο

Αλλά και στον Λευκό Οίκο, όπως είναι λογικό, λαμβάνονται επιπλέον μέτρα προστασίας. Πλέον, όλοι όσοι εισέρχονται στον Λευκό Οίκο –υπουργοί, σύμβουλοι, δημοσιογράφοι– θα υποβάλλονται σε θερμομέτρηση. Επιπλέον, όλη την ημέρα θα ελέγχεται η θερμοκρασίας όσων έρχονται σε επαφή με τον Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζαντ Ντίρι.

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί πάνω από 3.000 κρούσματα και 65 θάνατοι από τον κορωνοϊό. Στη νέα οδηγία του, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του το βράδυ της Παρασκευής, το CDC συνιστά «για οκτώ εβδομάδες οι διοργανωτές να ακυρώσουν εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν από 50 άτομα και πάνω σε όλες τις ΗΠΑ. Οι εκδηλώσεις πρέπει να συνεχίζονται μόνο αν μπορούν να γίνουν με βάση τις οδηγίες για την προστασία ευπαθών ομάδων, την υγιεινή των χεριών και τις αποστάσεις μεταξύ των ατόμων».

Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ, για μία ακόμα φορά, φάνηκε να επιχειρεί να υποβαθμίσει την απειλή του κορωνοϊού. «Χαλαρώστε, τα πηγαίνουμε μια χαρά» είπε σε σύντομες δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Κυριακής. «Θα περάσει» συμπλήρωσε.

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος δρ. Άντονι Φαούτσι δεν φάνηκε να συμμερίζεται την αισιοδοξία του Προέδρου. «Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Φτάνουμε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο τώρα» είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Αποζημιώσεις ύψους 38,3 εκατ. δολαρίων από την Chiquita για τα θύματα ακροδεξιάς οργάνωσης στην Κολομβία

Διεθνή / ΗΠΑ: Αποζημιώσεις ύψους 38,3 εκατ. δολαρίων από την Chiquita για τα θύματα ακροδεξιάς οργάνωσης στην Κολομβία

Η γνωστή εταιρεία με τις μπανάνες έχει παραδεχτεί πώς κατέβαλε προστασία στην ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση AUC από το 2001 ως το 2004, με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων της
NEWSROOM
Κύπρος: Το φαινόμενο Φειδίας- Πώς κατάφερε να βγει τρίτος με «όπλο» του τα social media

Διεθνή / Ευρωεκλογές 2024: Πώς η Κύπρος «υποκλίθηκε» στο φαινόμενο Φειδίας - Η δύναμη από τα social και η αγκαλιά με τον Ίλον Μασκ

Τέσσερις μήνες αφού ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει στις ευρωεκλογές, ο Φειδίας έφτασε στο 20% - Το μότο «σας αγαπώ όλους», τα 2,6 εκατ. συνδρομητές στο YouTube και τα 5 αδέλφια - Μιλά στην κυπριακή διάλεκτο και σχηματίζει καρδιά α λα Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα ανάθεσε στην δικηγόρο του βασιλιά Κάρολου το διαζύγιο με την τρίτη σύζυγό του

Διεθνή / Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα ανάθεσε στην δικηγόρο του βασιλιά Κάρολου το διαζύγιο με την τρίτη σύζυγό του

H δυναμική δικηγόρος των γαλαζοαίματων Φιόνα Σάκλετον είχε εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο διαζύγιο με την Νταϊάνα - Η 67χρονη νομικός είναι γνωστή με το προσωνύμιο «Ατσαλένια Μανόλια»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ