Ν. Αφρική: Βασιλιάς φυλής συνελήφθη επειδή μπήκε εξαγριωμένος, με τσεκούρι, στο παλάτι

Ν. Αφρική: Βασιλιάς φυλής συνελήφθη επειδή μπήκε εξαγριωμένος, με τσεκούρι, στο παλάτι Facebook Twitter
Ο βασιλιάς (στο κέντρο της φωτό) έψαχνε εξαγριωμένος τον γιο του, κρατώντας τσεκούρι (Πηγή φωτό EPA)
0

Ένας βασιλιάς της Νότιας Αφρικής, ανιψιός του Νέλσον Μαντέλα, συνελήφθη γιατί φέρεται να μπήκε εξαγριωμένος, κρατώντας τσεκούρι, σε παλάτι.

Ο Μπουγιελεκάγια Νταλιντιέμπο- που είχε αποφυλακιστεί υπό όρους τον περασμένο Δεκέμβριο- μπήκε στο παλάτι της φυλής Τέμπου τα ξημερώματα. Μάρτυρες ανέφεραν ότι έψαχναν τον γιο του, τον αντιβασιλέα που ασκούσε καθήκοντα μονάρχη όσο ο πατέρας του ήταν στη φυλακή.

Ο αντιβασιλέας διέφυγε βγαίνοντας από παράθυρο, αλλά η σύζυγός του τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ανέφερε εκπρόσωπος του παλατιού.

Ο Νταλιγιέμπο είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 ετών για απαγωγή, επίθεση και εμπρησμό. Εξέτισε τα 4 χρόνια της ποινής του και αποφυλακίστηκε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου όταν ο πρόεδρος έδωσε χάρη σε κάποιους κρατούμενους. Ο 56χρονος ανήκει στη φυλή Τέμπου, όπως και ο Νέλσον Μαντέλα. Η Νότια Αφρική έχει επτά αναγνωρισμένους επίσημα μονάρχες που εκπροσωπούν διαφορετικές εθνοτικές ομάδες και φυλές.

Εισβολή με τσεκούρι, μαχαίρα και λοστό

Μετά την αποφυλάκισή του είχαν προκληθεί εντάσεις στη βασιλική οικογένεια των Τέμπου και είχε αρνηθεί να δει τον γιο του, τον Αζενάτι Ζανελίζουε Νταλιντιέμπο. Ο εκπρόσωπος του παλατιού, πρίγκιπας Σιγκανιέκο Νταλιντιέμπο δήλωσε ότι ο βασιλιάς εισέβαλε στο παλάτι περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

«Είχε όπλα όπως ένα τσεκούρι, μια μαχαίρα και ένα λοστό. Κατάφερε να μπει από ένα παράθυρο στο σαλόνι», δήλωσε στο δίκτυο SABC. «Ενώ ανέβαινε τα σκαλιά, αναζητώντας τον γιο του, κάποιοι κατάφεραν να του αποσπάσουν την προσοχή και ο εκτελών χρέη βασιλιά κατάφερε να πηδήξει από ένα παράθυρο», είπε ακόμη, ενώ συμπλήρωσε ότι κι άλλοι έτρεχαν για να σωθούν.

«Προκάλεσε χάος στο παλάτι. Άρχισε να λεηλατεί το δωμάτιο του βασιλιά, πετούσε τριγύρω απόρρητα έγγραφα», περιέγραψε ακόμη.

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM