Άγνοια δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τις παρακολουθήσεις του AP

Άγνοια δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τις παρακολουθήσεις του AP Facebook Twitter
0

Ενώπιον της επιτροπής δικαιοσύνης της αμερικανικής βουλής βρέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ.

Δέχθηκε βροχή ερωτημάτων από τους βουλευτές για την εν κρυπτώ κατάσχεση τηλεφωνικών αρχείων του πρακτορείου Associated Press από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δήλωσε όμως πως έχει περιορισμένες απαντήσεις για την υπόθεση.

«Ασκείται πολύ έντονη κριτική για την έκταση αυτής της έρευνας. Γιατί το υπουργείο έπρεπε να κατασχέσει τα αρχεία 20 ανθρώπων για μια μακρά περίοδο δύο μηνών; Γιατί εγκρίθηκε μια τόσο ευρείας έκτασης έρευνα;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής.

«Την υπόθεση παρακολουθούσε ο αναπληρωτής υπουργός. Δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους η έρευνα έγινε όπως έγινε, διότι απλά δεν έχω σχέση με την υπόθεση», απάντησε ο υπουργός.

Ο Χόλντερ ρωτήθηκε επίσης γιατί το υπουργείο δικαιοσύνης δεν ζήτησε τα αρχεία από το Associated Press, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Εκείνος απάντησε πως υπάρχουν εξαιρέσεις στην απαίτηση του νόμου.

Η υπόθεση, που ανέκυψε μετά από τις επίσημες καταγγελίες του Associated Press εγείρει σειρά ζητημάτων για την ελευθερία του τύπου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Οι στενότεροι συνεργάτες του Τραμπ εκτιμούν πως ο πόλεμος με το Ιράν θα διαρκέσει έως το 2029

Οι συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιούνται ενώ ο Τραμπ δηλώνει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει «αμέσως» μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, «επειδή δεν μπορούν να αντέξουν άλλο»
THE LIFO TEAM
ANTHROPIC ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ

Διεθνή / Η Anthropic λέει ότι μπλόκαρε πιθανές προσπάθειες ανάπτυξης βιολογικών όπλων με το Claude

Η εταιρεία διέκοψε αρκετές χρήσεις των μοντέλων της από επιστήμονες, καθώς έκρινε ότι η έρευνά τους θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη επικίνδυνων βιολογικών παραγόντων
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ζητούν από χώρες του ΝΑΤΟ να αποχωρήσουν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει αρμοδιότητα να διώκει πρόσωπα για τα σοβαρότερα διεθνή εγκλήματα, μεταξύ των οποίων η γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
THE LIFO TEAM