Άγνοια δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τις παρακολουθήσεις του AP

Άγνοια δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τις παρακολουθήσεις του AP Facebook Twitter
0

Ενώπιον της επιτροπής δικαιοσύνης της αμερικανικής βουλής βρέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ.

Δέχθηκε βροχή ερωτημάτων από τους βουλευτές για την εν κρυπτώ κατάσχεση τηλεφωνικών αρχείων του πρακτορείου Associated Press από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δήλωσε όμως πως έχει περιορισμένες απαντήσεις για την υπόθεση.

«Ασκείται πολύ έντονη κριτική για την έκταση αυτής της έρευνας. Γιατί το υπουργείο έπρεπε να κατασχέσει τα αρχεία 20 ανθρώπων για μια μακρά περίοδο δύο μηνών; Γιατί εγκρίθηκε μια τόσο ευρείας έκτασης έρευνα;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής.

«Την υπόθεση παρακολουθούσε ο αναπληρωτής υπουργός. Δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους η έρευνα έγινε όπως έγινε, διότι απλά δεν έχω σχέση με την υπόθεση», απάντησε ο υπουργός.

Ο Χόλντερ ρωτήθηκε επίσης γιατί το υπουργείο δικαιοσύνης δεν ζήτησε τα αρχεία από το Associated Press, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Εκείνος απάντησε πως υπάρχουν εξαιρέσεις στην απαίτηση του νόμου.

Η υπόθεση, που ανέκυψε μετά από τις επίσημες καταγγελίες του Associated Press εγείρει σειρά ζητημάτων για την ελευθερία του τύπου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM
ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM