Καλιφόρνια: 40.000 μέλισσες όρμησαν σε δρόμο και έστειλαν ανθρώπους στο νοσοκομείο

Καλιφόρνια: 40.000 μέλισσες όρμησαν σε δρόμο και έστειλαν ανθρώπους στο νοσοκομείο Facebook Twitter
0

Ένα σμήνος περίπου 40.000 μελισσών έστειλε πέντε ανθρώπους στο νοσοκομείο και προκάλεσε το κλείσιμο ενός ολόκληρου δρόμου στην Καλιφόρνια. 

Χιλιάδες «αφρικανοποιημένες» μέλισσες, γνωστές και ως μέλισσες δολοφόνοι βγήκαν απρόσμενα από το γείσο του πανδοχείου Howard Johnson Inn και όρμησαν έντρομες σε πλακόστρωτο δρόμο της Πασαντίνα, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Θορυβημένοι κάτοικοι και επιχειρηματίες κάλεσαν την πυροσβεστική και την αστυνομία και τελικά ένας πολίτης, δύο πυροσβέστες και δύο αστυνομικοί κατέληξαν σε κοντινό νοσοκομείο με τσιμπήματα. 

Αρχικά οι πυροσβέστες επιχείρησαν να ηρεμίσουν και να διώξουν τις μέλισσες χρησιμοποιώντας καπνό, αλλά τελικά αναγκάστηκαν να σκοτώσουν πολλές από αυτές με αφρό, όταν όλες οι προηγούμενες προσπάθειές τους απέτυχαν. «Κάτι τις κινητοποίησε - κάποια δραστηριότητα, ένας θόρυβος, μία δόνηση - είναι δύσκολο να πει κανείς», δήλωσε ο Ντέιβ Γουίλιαμς της Ένωσης Μελισσοκόμων της κομητείας του Λος Άντζελες. «Δεν μας αρέσει να σκοτώνουμε μέλισσες, είμαστε μελισσοκόμοι», πρόσθεσε. «Αλλά σε καταστάσεις όπως αυτή, η ασφάλεια των πολιτών προέχει».

«Έχουμε πυροσβέστες που δουλεύουν εδώ πολλά, πολλά χρόνια και μας είπαν ότι αυτές ήταν οι περισσότερες μέλισσες που έχουν δει ποτέ μαζεμένες σε ένα σημείο», σχολίασε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Λίζα Ντερντέριαν, που μίλησε στους Los Angeles Times. 

Οι αφρικανοποιημένες μέλισσες κατάγονται από την διασταύρωση των αφρικανικών και των ευρωπαϊκών μελισσών. Στα 1950, μελισσοκόμοι εισήγαγαν το είδος στην νότια Αμερική, αλλά ορισμένοι πληθυσμοί ξέφυγαν από τον έλεγχο των ανθρώπων, πολλαπλασιάστηκαν και διασταυρώθηκαν με ντόπια είδη. Εξαιτίας της ιδιαίτερα επιθετικής στάσης τους όταν υπερασπίζονται τις κυψέλες τους, πήραν το ψευδώνυμο «μέλισσες δολοφόνοι». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ