Φιλιππίνες: Ανησυχία για το ηφαίστειο Ταάλ - Σεισμοί και μάγμα κάτω από τον κρατήρα

Φιλιππίνες: Ανησυχία για το ηφαίστειο Ταάλ - Σεισμοί και μάγμα κάτω από τον κρατήρα Facebook Twitter
EPA
0

Το ηφαίστειο Ταάλ εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία στις Φιλιππίνες καθώς μάγμα εντοπίστηκε πέντε χιλιόμετρα κάτω από τον κρατήρα του ηφαιστείου σύμφωνα με το αρμόδιο ινστιτούτο της χώρας. 

Συγκεκριμένα το ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ανέφερε ότι καταγράφηκε σεισμική δραστηριότητα, μέσα σε 24 ώρες, από την Τετάρτη ως την Πέμπτη. Οι σεισμοί είχαν ένταση 1,7 ως 2,1 Ρίχτερ. «Οι σεισμοί αυτοί σηματοδοτούν μαγματική δραστηριότητα κάτω από το Ταάλ που μπορούν να οδηγήσουν σε έκρηξη του κυρίως κρατήρα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Phivolcs. Παράλληλα από τον κυρίως κρατήρα του ηφαιστείου εξακολουθούν να βγαίνουν καπνοί.

Οι καπνοί φτάνουν σε ύψος που αγγίζει τα 600 ως 800 μέτρα και κατευθύνονται νοτιοδυτικά. Οι εκπομπές του διοξείδιο του θείου φτάνουν, κατά μέσο όρο, τους 64 τόνους την ημέρα. Ο συναγερμός που έχουν σημάνει οι Αρχές εξακολουθεί να βρίσκεται στο Επίπεδο 3. Αυτό σημαίνει ότι είναι οι εκρήξεις και οι ηφαιστειογενείς σεισμοί εξακολουθούν να απειλούν το νησί Ταάλ και τις παραπλήσιες ακτές των λιμνών. Η πρόσβαση στο νησί, σε ακτίνα εφτά χιλιομέτρων από τον κυρίως κρατήρα, εξακολουθεί να απαγορεύεται αυστηρά. 

Για το ηφαίστειο Ταάλ σήμανε συναγερμός στις Φιλιππίνες στα μέσα του Ιανουαρίου με τις αρχές να θεωρούν πιθανή επικίνδυνη έκρηξη. Δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία έκλεισαν σε αρκετές πόλεις, ανάμεσά τους και η Μανίλα, ενώ εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν. Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους. Η τελευταία έκρηξη του Τάαλ είχε σημειωθεί το 1977. 

Με πληροφορίες από thestar.com.my

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ