Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Ο επίμαχος χάρτης - Στον ΟΗΕ οι συντεταγμένες

Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Ο επίμαχος χάρτης - Στον ΟΗΕ οι συντεταγμένες Facebook Twitter
1

Στα Ηνωμένα Έθνη κατέθεσε η Τουρκία τις συντεταγμένες της συμφωνίας που είχε υπογράψει με την Τρίπολη στις 27 Νοεμβρίου.

«Οι συντεταγμένες της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης βρίσκονται στην κατοχή των Ηνωμένων Εθνών» αναφέρει στο Twitter το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Όπως υποδεικνύεται στον χάρτη, από το σημείο Α έως το Β είναι τα όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, με βάση την παράνομη συμφωνία που υπογράφηκε το 2011. To σημείο C έως E αποτελεί την διάμεση γραμμή μεταξύ Τουρκίας - Αιγύπτου. Το  σημείο E-F είναι τα όρια τα οποία ορίζει η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Λιβύης ενώ τα σημεία G και H σηματοδοτούν τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας. 

Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Ο επίμαχος χάρτης - Στον ΟΗΕ οι συντεταγμένες Facebook Twitter

Το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας - Λιβύης που παραβιάζει την ελληνική ΑΟΖ, περιέχει 18 συντεταγμένες εκ μέρους της Τουρκίας και 18 εκ μέρους της Λιβύης καθώς και αναλυτικούς χάρτες.

Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Ο επίμαχος χάρτης - Στον ΟΗΕ οι συντεταγμένες Facebook Twitter

Προ ημερών, ο αναπληρωτής διευθυντής Ναυτιλίας και Αεροπορίας του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τσαγάταϊ Ερτσίγες, σε ενημέρωση της επιτροπής εξωτερικών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ανέφερε ότι με την υπογραφή του μνημονίου έχουν καθορίσει την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών με μια γραμμή 18,6 θαλάσσιων μιλίων.

Από την πλευρά της, η Αθήνα έστειλε προ ημερών δύο επιστολές - στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού - όπου αναπτύσσει τα νομικά επιχειρήματα που αποδεικνύουν πως η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης είναι παράνομη.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια