Brexit: Τις επόμενες δύο μέρες η επίσημη απόφαση για την παράταση, λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος

Brexit: Τις επόμενες δύο μέρες η επίσημη απόφαση για την παράταση, λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος Facebook Twitter
0

Η επίσημη απόφαση για την τρίμηνη παράταση της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ μέχρι την 31η Ιανουαρίου, θα ληφθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι η Τετάρτη, είναι μία ημέρα πριν από την καταληκτική ημερομηνία αποχώρησης της 31ης Οκτωβρίου που ισχύει μέχρι σήμερα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, οι 27 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν σε νέα τρίμηνη αναβολή του Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Την ίδια ώρα, το Λονδίνο διαμηνύει ότι θα διασφαλίσει τον χρηματοοικονομικό τομέα της χώρας. «Η Βρετανία θα κάνει οτιδήποτε μπορεί για να διασφαλίσει ότι ο χρηματοοικονομικός της τομέας θα εξακολουθήσει να παίζει έναν πρωταγωνιστικό παγκόσμιο ρόλο μετά το Brexit», σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Υπηρεσιών Τζον Γκλεν.

Η κυβέρνηση αυτή πιστεύει ουσιαστικά στο City," δήλωσε ο Γκλεν στην διάρκεια μιας διάσκεψης στο Λονδίνο, προσθέτοντας ότι τα έσοδα από τον χρηματοοικονομικό τομέα ήταν ουσιαστικής σημασίας για την δυνατότητα της Βρετανίας να χρηματοδοτεί τον τομέα της υγείας, την αστυνόμευση, αλλά και την περιφερειακή ανάπτυξη. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη, τόνισε ο ίδιος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM