Johnson & Johnson: Αποζημίωση 8 δισ. δολάρια σε άνδρα που ανέπτυξε γυναικομαστία

Johnson & Johnson: Αποζημίωση 8 δισ. δολάρια σε άνδρα που ανέπτυξε γυναικομαστία Facebook Twitter
0

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson καλείται να πληρώσει μια αποζημίωση μαμούθ ύψους 8 δισ. δολαρίων σε έναν άνδρα, καθώς δεν είχε προειδοποιήσει ότι ένα αντιψυχωτικό φάρμακο θα μπορούσε να οδηγήσει σε γυναικομαστία.

Δικαστήριο της Φιλαδέλφειας δικαίωσε τον Nicholas Murray, 26 ετών, η περίπτωση του οποίου ήταν μία από τις χιλιάδες που εκκρεμούσε. Οι δικηγόροι του νεαρού υποστήριξαν ότι η θυγατρική Janssen της J & J έβαλε προτεραιότητα τα «κέρδη έναντι των ασθενών» στην εμπορία του φαρμάκου Risperdal. Η J & J θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, και δήλωσε ότι ήταν υπερβολικά δυσανάλογη.

Ο καθηγητής Carl Tobias της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ρίτσμοντ δήλωσε ότι αναμένει να μειωθεί το ποσό της αποζημίωσης σε περίπτωση προσφυγής. Ωστόσο και μόνο η ανακοίνωση για την αποζημίωση, έριξε την μετοχή της εταιρίας κατά 2% καθώς εκτιμάται πως αυτή ήταν η πρώτη από τις πολλές περιπτώσεις διεκδίκησης αποζημιώσεων. Η εταιρεία αντιμετωπίζει μια σειρά καταγγελιών στις ΗΠΑ επειδή φέρεται ότι δεν προειδοποίησε σωστά για τις παρενέργειες του Risperdal. Στην αγωγή κατά του Risperdal, ο Murray είπε ότι ανέπτυξε γυναικομαστία.

Οι δικηγόροι του Nicholas Murray υποστήριξαν πως οι οδηγίες του φαρμάκου απέτυχαν να προειδοποιήσουν για τον κίνδυνο ανάπτυξης γυναικομαστίας και ότι ο πελάτης τους βρέθηκε σε μία «σοβαρή, εξευτελιστική και συχνά επίπονη κατάσταση» η οποία του προκάλεσε σημαντικές ψυχολογικές διαταραχές σε μία κρίσιμη περίοδο «όπου διαμορφώνεται η εικόνα του εαυτού και η ταυτότητα φύλου».

Ο Nicholas Murray ανέφερε ότι ξεκίνησε να αναπτύσσει γυναικομαστία το 2003, όταν του χορηγήθηκε το Risperdal καθώς είχε διαγνωσθεί με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού. Από την πλευρά της, η Johnson & Johnson υποστήριξε πως στις οδηγίες του φαρμάκου αναγράφονται με σαφήνεια και με κατάλληλο τρόπο οι κίνδυνου που σχετίζονται με τη λήψη του φαρμάκου. 

Τον Αύγουστο, η Johnson & Johnson κλήθηκε να πληρώσει 572 εκατομμύρια δολάρια καθώς ένα δικαστής στην Οκλαχόμα συνέβαλε στο ξέσπασμα επιδημίας στην πολιτεία, καθώς έτρεξε μία «λανθασμένη και επιβλαβή» καμπάνια πωλήσεων. Η εταιρεία ανέφερε ότι θα προσβάλει την υπόθεση. 

Με πληροφορίες από BBC/Financial Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM