MET GALA 2024

«Εξαφανίστηκε» το mural του Banksy για το Brexit - Μυστήριο τι ακριβώς συνέβη

«Εξαφανίστηκε» το mural του Banksy για το Brexit - Μυστήριο τι ακριβώς συνέβη Facebook Twitter
1

Το διάσημο mural του Banksy για το Brexit με την σημαία της ΕΕ, που βρισκόταν σε τοίχο κτιρίου στο Ντόβερ, «εξαφανίστηκε» μυστηριωδώς και στην θέση του υπάρχει πλέον ένας λευκός τοίχος. 

Το έργο τέχνης είχε εμφανιστεί τον Μάιο του 2017, στην πλευρά κτιρίου στο Ντόβερ, κοντά στο λιμάνι, το οποίο επρόκειτο να κατεδαφιστεί. Το μεγάλων διαστάσεων mural έδειχνε έναν εργάτη να αφαιρεί από τη σημαία της Ευρώπης το 12ο αστέρι, το αστέρι της Βρετανίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Dover, England.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις


Κάτοικος του Ντόβερ δήλωσε στο CNN ότι μία σκαλωσιά στήθηκε το Σάββατο μπροστά στον τοίχο του κτιρίου του Castle Amusements και ότι το γιγάντιο έργο του Banksy είχε εξαφανισθεί το επόμενο πρωί.

Τότε, οι ιδιοκτήτες του κτιρίου είχαν πει πως «εξετάζουν εναλλακτικές για την διατήρηση, απομάκρυνση ή πώληση» του έργου τέχνης. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν το mural βάφτηκε ξανά από πάνω ή αφαιρέθηκε για να πουληθεί. Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες είχαν χάσει στο παρελθόν δικαστική μάχη μετά την προσπάθειά τους να πουλήσουν ένα άλλο mural του Banksy. 

Η εταιρία Deal Scaffolding είπε πως της ζητήθηκε να υψώσει σκαλωσιές για γενικές επισκευές στο κτίριο αλλά δήλωσε άγνοια σχετικά με τον σκοπό των επισκευών. 

Ο λευκός τοίχος στην θέση του mural έχει πυροδοτήσει αμφιλεγόμενες αντιδράσεις στους κατοίκους, με άλλους να χαρακτηρίζουν την απομάκρυνση ως «ύψιστο πολιτιστικό βανδαλισμό» και άλλους να επιμένουν πως το κτίριο πρέπει να οπωσδήποτε να κατεδαφιστεί.

Διεθνή
1

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Διεθνή / «Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του πρίγκιπα Χάρι για τους Αγώνες Invictus Games - Θα συναντηθεί ο βασιλιάς Κάρολος με τον μικρότερο γιο του;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Banksy και ο κάθε Banksy, όμως, ξέρουν ότι είναι κι αυτό μια πολύ σοβαρή πιθανότητα, όταν αποφασίζουν να κάνουν το mural ή το graffiti τους σε κάποιον τοίχο για το οποίο δε ζήτησαν άδεια, προφανώς -ειδικά ο Banksy δεν έχει και δε θέλει να αποκαλύψει και την ταυτότητά του άρα δε θα το έκανε αυτό ποτέ. Αν το έκανε επώνυμα, ίσως να μην υπήρχε τώρα το θέμα του τι έχουν απογίνει τα "εκθέματά" του.