Σεισμός

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Συνέλαβαν τον αδερφό και συνεργό του εκτελεστή

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Συνέλαβαν τον αδερφό και συνεργό του εκτελεστή Facebook Twitter
0

Η βουλγαρική αστυνομία συνέλαβε τον αδερφό και συνεργό του εκτελεστή του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή

Ο συνεργός του ανθρώπου που σκότωσε εν ψυχρώ τον Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα της Βούλας κρατείται από τα ξημερώματα. Οι αρχές εικάζουν ότι κρυβόταν σε κάποια βαλκανική χώρα. Όταν επιχείρησε να επιστρέψει στη Βουλγαρία, η αστυνομία τον περίμενε στα σύνορα. Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν αμέσως για τη σύλληψη. 

Από την ημέρα της δολοφονίας, τον περασμένο Οκτώβριο, ο άνδρας είχε εξαφανιστεί και κρυβόταν για να αποφύγει τη σύλληψη. Πρόκειται για τον άνθρωπο που οδηγούσε το αυτοκίνητο διαφυγής, μετά τη δολοφονία του Μακρή, έξω από το σπίτι του επιχειρηματία στο Πανόραμα της Βούλας.

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Συνέλαβαν τον αδερφό και συνεργό του εκτελεστή Facebook Twitter

Στις αρχές Απριλίου, η αστυνομία είχε συλλάβει τον βασικό ύποπτο, που κρυβόταν σε σπίτι στην Αττική. Μια απόδειξη αγοράς ρούχων είχε τότε οδηγήσει στον εντοπισμό του φερόμενου ως δολοφόνου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οι δύο δράστες είχαν έρθει στην Ελλάδα από τη Σόφια στις 12 Οκτωβρίου για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου που τους είχε ανατεθεί σε βάρος του 47χρονου Μακρή.

Στο μεσοδιάστημα, παρακολουθούσαν τον στόχο τους και, τη νύχτα του φόνου, ο 31χρονος πυροβόλησε πέντε φορές το θύμα του, την ώρα που ο Μακρής έμπαινε στο μαύρο smart. Το επόμενο πρωί επέστρεψαν στη Βουλγαρία αφήνοντας στο δωμάτιο του τελευταίου ξενοδοχείου τους στην Ελλάδα, μερικά ρούχα τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ότι μερικές ώρες μετά τον φόνο, δύο αλλοδαποί είχαν φύγει βιαστικά από ξενοδοχείο στη Γλυφάδα. Στα ρούχα που είχαν αφήσει πίσω τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και μια απόδειξη λιανικής για αγορά ρούχων.

Ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών μετέβησαν τότε στο κατάστημα ρούχων και διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αγοράσει από εκεί τα ρούχα που φαίνεται να φορά και στο βίντεο της δολοφονίας. Αμέσως, οι δύο αυτοί πελάτες του ξενοδοχείου, θεωρήθηκαν οι βασικοί ύποπτοι για τον φόνο και όταν ο 31χρονος επέστρεψε στην Αθήνα συνελήφθη από τις αρχές.

Την δολοφονία του Μακρή, είχαν καταγράψει κάμερες ασφαλείας:

 
Διεθνή
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ