Τέλος το «μπικίνι του Πεκίνου» σε πόλη της Κίνας - Πρόστιμο για όσους αφήνουν την κοιλιά τους ακάλυπτη

Τέλος το «μπικίνι του Πεκίνου» σε πόλη της Κίνας - Πρόστιμο για όσους αφήνουν την κοιλιά τους ακάλυπτη Facebook Twitter
1

Σε μία πόλη της Κίνας απαγορεύτηκε μια αρκετά διαδεδομένη συνήθεια των ανδρών τις μέρες με υψηλές θερμοκρασίες. Δηλαδή το να τυλίγουν τις μπλούζες τους προς τα πάνω και να αφήνουν την κοιλιά τους ακάλυπτη. 

Η συγκεκριμένη συνήθεια είναι γνωστή ως «μπικίνι του Πεκίνου» και πλέον θα απαγορεύεται στην πόλη Τζινάν, στην ανατολική Κίνα. Οι αρχές εξέδωσαν μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως δεν θα επιτρέπεται πια η αυτή η «απολίτιστη συμπεριφορά» που «επηρεάζει σοβαρά την εικόνα της πόλης» Όσοι παραβαίνουν τις οδηγίες αντιμετωπίζουν αυστηρή τιμωρία και πρόστιμο ειδικά αν αφήνουν την κοιλιά τους ακάλυπτη σε πολυσύχναστα μέρη όπως πάρκα, πλατείες, λεωφορεία, αξιοθέατα κλπ. 

Επίσης οι αρχές της Τζινάν ανακοίνωσαν επίσης και μια σειρά άλλων απαγορεύσεων που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά, έτσι θα απαγορεύεται πια το να βγάζει κανείς τα παπούτσια του σε δημόσιο χώρο, το φτύσιμο στον δρόμο και το να παρακάμπτει κανείς μια ουρά για να εξυπηρετηθεί γρηγορότερα. 

Εδώ μπορεί να φαίνεται αξιοπερίεργο όμως στην Κίνα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι συνηθισμένο θέαμα να βλέπει κανείς άνδρες με σηκωμένο το μπλουζάκι προς τα πάνω και την κοιλιά τους ακάλυπτη σε δρόμους, πάρκα ή τουριστικά αξιοθέατα. 

Η απαγόρευση έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις στο Weibo το δημοφιλές κινέζικο social media. Η Τζινάν δεν είναι η μόνη πόλη που προχωρά σε μέτρα για να αντιμετωπίσει το θέαμα των ακάλυπτων ανδρικών κοιλιών.  Νωρίτερα μέσα στη χρονιά και στην πόλη Τιανγίν ο δήμος αποφάσισε πως όσοι κυκλοφορούν χωρίς μπλούζες σε δημόσιο χώρο αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 200 γιουάν. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια