Τα σχέδια του Στιβ Μπάνον για δημιουργία μιας ακροδεξιάς λαϊκίστικης ακαδημίας σε μία αρχαία μονή κοντά στη Ρώμη απορρίφθηκαν από την ιταλική κυβέρνηση.

 

H ιταλική κυβέρνηση διέταξε την αποπομπή του από τις εγκαταστάσεις. Ο υπουργός Πολιτισμού, Αλμπέρτο Μπονισόλι, δήλωσε ότι η οργάνωση που ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Προέδρου Τραμπ χρησιμοποιούσε για τη διοίκηση της μονής Τρισούλτι, δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη μίσθωση του χώρου, δεν κατέβαλε όπως έπρεπε το μίσθωμα και δεν είχε εκτελέσει εργασίες συντήρησης. «Μετά από επιθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο μου, οι νομικές υπηρεσίες του κράτους συμφώνησαν με την απόφασή μας να ανακαλέσουμε την άδεια χρήσης του Trisulti», δήλωσε ο Μπονισόλι στην εφημερίδα Times. Ο Μπάνον είχε δηλώσει ότι η ακαδημία ήταν εν μέρει εμπνευσμένη από μια σχολή πολιτικής που διοργανώθηκε στο Μιλάνο από τον Αρμάντο Σίρι, έναν συνεργάτη του Ματέο Σαλβίνι.

 

Πριν από λίγες εβδομάδες, δημοσίευμα του Independent αποκάλυψε πως στελέχη των Βρετανών Συντηρητικών διατηρούσαν σχέσεις με την ακαδημία του Μπάνον.