Ντένις Ρόντμαν-Κιμ Γιονγκ-ουν: φίλοι για πάντα

Ντένις Ρόντμαν-Κιμ Γιονγκ-ουν: φίλοι για πάντα Facebook Twitter
2
Ντένις Ρόντμαν-Κιμ Γιονγκ-ουν: φίλοι για πάντα Facebook Twitter

Ο Ντένις Ρόντμαν, πρώην πρωταθλητής του μπάσκετ, επισκέφθηκε τη Βόρεια Κορέα για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ με θέμα τα σπορ. Πριν φύγει από τη χώρα την Παρασκευή, παρακολούθησε έναν αγώνα μπάσκετ με τον Κιμ Γιονγκ-ουν, τον ανώτατο ηγέτη της χώρας και νεότερο αρχηγό κράτους παγκοσμίως. Σύμφωνα με το Reuters ο Ρόντμαν δήλωσε ότι ο Κιμ «είναι σαν τον παππού του και τον πατέρα του, που είναι σπουδαίοι ηγέτες, είναι φοβερό παιδί, πολύ αληθινό και αγαπάει πολύ τη γυναίκα του».

Ο Ρόντμαν βρισκόταν σε περιοδεία «διπλωματίας του μπάσκετ» μαζί με τρεις παίκτες των Harlem Globetrotters και ένα κινηματογραφικό συνεργείο του Vice Media. Η περιοδεία θα είναι μέρος μιας τηλεοπτικής εκπομπής που το Vice ετοιμάζει να προβληθεί στο HBO τον Απρίλιο. Το HBO έχει δώσει στο Vice τηλεοπτική εκπομπή που θα λέγεται "Vice", όπου θα παρουσιάζονται ντοκιμαντέρ, με παρουσιαστή τον ιδρυτή του Vice, Shane Smith.

Την Τρίτη ο Ρόντμαν συνέχισε να προκαλεί μέσω Τουίτερ γράφοντας «ίσως συναντήσω αυτόν τον τύπο με το Gangham Style» κάνοντας τον τραγουδιστή να απαντήσει «είμαι από το ΝΟΤΟ ρε φίλε!!!»

Ντένις Ρόντμαν-Κιμ Γιονγκ-ουν: φίλοι για πάντα Facebook Twitter

Τυπικά η Βόρεια και η Νότια Κορέα παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση μετά την κατάπαυση του πυρός που έγινε το 1953. Πρόσφατα η Βόρεια Κορέα προκάλεσε διεθνή κατακραυγή λόγω διεξαγωγής πυρηνικής δοκιμής.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ρόντμαν και ο Κιμ συναντήθηκαν μετά τον αγώνα μπάσκετ για ένα «φιλικό» δείπνο όπου ο Κιμ είπε στον πρώην παίκτη των Chicago Bulls ότι ελπίζει ότι ο αθλητισμός θα προωθήσει την «αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των λαών των δύο χωρών».

«Η χώρα του και ο κόσμος τον αγαπάει. Τον αγαπώ, είναι φοβερός τύπος», είπε ο Ρόντμαν.

«Η εικόνα που έρχεται στο μυαλό είναι κάποιος που παίζει με σπίρτα», δήλωσε ο Victor Cha, ο κορεάτης πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών σπουδών και συγγραφέας του βιβλίου "Beyond the Final Score: The Politics of Sport in Asia". Κάθεται στην κορυφή ενός απομονωμένου κράτους με πυρηνικά όπλα και αυτό που τον παρακινεί δεν είναι οι εκκλήσεις της Κίνας ή των ΗΠΑ, αλλά μια συνάντηση με τον Ντένις Ρόντμαν. Ίσως θα έπρεπε να ενημερώσει τον Ρόντμαν για τις θέσεις του σχετικά με την αποπυρηνικοποίηση».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια