«Όχι» Σαλβίνι στην επέτειο απελευθέρωσης από τον φασισμό στην Ιταλία

«Όχι» Σαλβίνι στην επέτειο απελευθέρωσης από τον φασισμό στην Ιταλία Facebook Twitter
EPA
1

Ο Ματέο Σαλβίνι δεν θέλησε να δώσει το παρών στον εορτασμό της εβδομηκοστής τέταρτης επετείου της απελευθέρωσης από τον ναζισμό και τον φασισμό στην Ιταλία.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Deutsche Welle στην πορεία της Ρώμης πήραν μέρος σημαντικά στελέχη των Πέντε Αστέρων, συμπεριλαμβανομένου και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο.


Στο Μιλάνο η συμμετοχή ξεπέρασε τις πενήντα χιλιάδες ανθρώπους με την παρουσία και της ηγεσίας της κεντροαριστεράς. Δεν λείπουν, όμως, τα πολιτικά προβλήματα.

Ο Ματτέο Σαλβίνι, όπως είχαν προβλέψει πολλοί, δεν θέλησε να δώσει το παρών. O γραμματέας της Λέγκα προτίμησε να πάει στην Σικελία, σε πρωτοβουλία κατά της μαφίας και δηλώνει ότι «κατά την άποψή μου, αυτή είναι η πραγματική απελευθέρωση», σημειώνει το ρεπορτάζ.

«Φυσικά, δεν είναι τυχαίο. Ο υπουργός εσωτερικών, με την κίνηση του αυτή, ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει την αξία του αγώνα κατά του φασισμού. Πιστεύει, δηλαδή, ότι η σημερινή γιορτή, διχάζει τους Ιταλούς, αντί να τους ενώνει, όπως υπογραμμίζει και μερίδα του τύπου που πρόσκειται στο κόμμα του» γράφει ακόμα το ρεπορτάζ.

Ο Ματέο Σαλβίνι προτίμησε να βρεθεί στη Σικελία. Πρόκειται για μια ακόμη αιτία έντασης μέσα στην κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, σημειώνει η DW. Πριν από όλα αυτά, ο Ματτέο Σαλβίνι αρνήθηκε να εγκρίνει μέτρο που θα ρύθμιζε τα τεράστια χρέη της Ρώμης, παρά το ότι η δήμαρχος, Βιρτζίνια Ράτζι ανήκει στους συμμάχους του, των Πέντε Αστέρων.

Παράλληλα, συνεχίζει να τους κατηγορεί ότι το μέτρο για τo «κοινωνικό εισόδημα» για τους άνεργους δεν θα φέρει τα θεαματικά αποτελέσματα που πολλοί ανέμεναν. Και την ίδια στιγμή, ο Σαλβίνι θεωρεί ότι ο υφυπουργός μεταφορών της Λέγκα, Αρμάντο Σίρι δεν πρέπει να παραιτηθεί έστω και αν έχει λάβει δικαστική κλήση για διαφθορά. Αδιαφορώντας για το ότι ο Ντι Μάιο ζητά με έμφαση το ακριβώς αντίθετο.

Και το ρεπορτάζ της DW καταλήγει: «Οι εκλογές του Μαΐου πλησιάζουν και η πολιτική σύγκρουση έχει φτάσει στα άκρα, με την Λέγκα να προσπαθεί συνεχώς να αποδείξει ότι έχει τον τελευταίο λόγο επί όλων των πιο σημαντικών αποφάσεων.

Στην πρόθεση ψήφου άλλωστε πλέον αγγίζει το 37% ενώ τα Πέντε Αστέρια, στην φάση αυτή δεν ξεπερνούν το 22%. Είναι σαφές ότι μετά τις Ευρωεκλογές τα πάντα είναι πιθανά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Deutsche Welle

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτά να τα βλέπετε οι θαυμαστές του εδώ στην Ελλάδα που εαν λέμε τώρα ένας Έλληνας Υπουργός ή Βουλευτής δεν πήγαινε 28η Οκτώβρη να παρευρεθεί στις ανάλογες εκδηλώσεις και άφηνε να εννοηθεί ό,τι και ο Σαλβίνι, δεν θα είχε μέρος να κρυφτεί. Ίσως είμαι και λάθος. Οι της ΧΑ που την Κατοχή την σνομπάρουν, μια χαρά κυκλοφορούν και ψηφίζονται κιόλας για τον πατριωτισμό τους.