ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οι γονείς δεν μπορούν παντού στον κόσμο να ονομάσουν το παιδί τους με όποιο όνομα επιθυμούν

1

Θα πίστευε κανείς ότι παντού στον κόσμο μπορούν οι γονείς τους να δώσουν στο παιδί τους το όνομα που εκείνοι επιθυμούν, σωστά; Η απάντηση είναι όχι. 

Σε αρκετές χώρες στον κόσμο και όχι μόνο στη Σαουδική Αραβία, όπως ίσως περίμενε κανείς, οι γονείς που αποκτούν μωρό επιλέγουν ονόματα από μία συγκεκριμένη κρατική λίστα, κάτι που σημαίνει ότι ονόματα που δεν βρίσκονται σ' αυτήν αυτομάτως αποκλείονται. 

Για παράδειγμα, στην Ισλανδία δεν μπορεί κάποιος να ονομάσει το κορίτσι που θα αποκτήσει Τζένιφερ ή Χάριετ, για τον λόγο ότι αυτά τα γυναικεία ονόματα δεν βρίσκονται στη λίστα 3.565 αναγνωρισμένων από την κυβέρνηση ονομάτων. 

Στη Σαουδική Αραβία, το όνομα που θα δοθεί σε ένα παιδί πρέπει να έχει προέλευση από το Ισλάμ και οποιοδήποτε άλλο απαγορεύεται γιατί δεν ενισχύσει τη γλωσσική συνέπεια του Ισλάμ. 

Στη Γερμανία πάλι το όνομα ενός παιδιού, βάσει κανονισμού, πρέπει να είναι σε απόλυτη συνέπεια με το φύλο του και δηλωτικό του αν το παιδί είναι αγόρι ή κορίτσι. Αν δεν συμβαίνει αυτό, οι ληξιαρχικές αρχές της χώρας μπορούν να αρνηθούν την καταχώρηση του παιδιού στα αρχεία τους. 

Στην Ισπανία υπάρχει απόλυτη ελευθερία στην επιλογή ονόματος, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο όλα τα ονόματα επιτρέπονται, αρκεί να μπορεί κάποιος να τα προφέρει και από τη στιγμή που η ετυμολογία τους δεν συνεπάγεται κάτι προσβλητικό... 

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια