Δυο αδελφές παγιδευμένες στο Χονγκ Κονγκ - Αποκήρυξαν το Ισλάμ και ζουν κρυμμένες

Δυο αδελφές παγιδευμένες στο Χονγκ Κονγκ - Αποκήρυξαν το Ισλάμ και ζουν κρυμμένες Facebook Twitter
0

Δυο αδερφές από την Σαουδική Αραβία, που είναι παγιδευμένες στο Χονγκ Κονγκ, λένε πως η χρόνια σωματική κακοποίηση από τους άντρες της οικογενείας, τις έκανε να εγκαταλείψουν την χώρα τους, ενώ φοβούνται πως θα τις αναγκάσουν να επιστρέψουν με τη βία. 

Οι δυο τους είναι το τελευταίο παράδειγμα γυναικών από την Σαουδική Αραβία που προσπαθούν να δραπετεύσουν από το άκρως συντηρητικό καθεστώς της χώρας προκειμένου να αποφύγουν τις αρχές και τους οργισμένους συγγενείς τους. 

Οι γυναίκες, ηλικίας 20 και 18 ετών, που έχουν υιοθετήσει τα ψευδώνυμα Reem και Rawan, μίλησαν για τον φρικτές συνθήκες στις οποίες μεγάλωσαν, ζώντας σε ένα μεσοαστικό σπίτι στο Ριάντ. Όπως εξηγούν, όταν ήταν μικρές ο πατέρας τους τις ξυλοκοπούσε, κάτι που αργότερα έκαναν οι αδερφοί τους, για λόγους όπως το ότι ξύπνησαν αργά για την προσευχή. 

«Άρχισαν να με χτυπούν. Ο πατέρας μου δεν τους σταματούσε, επειδή πιστεύει πως αυτό είναι που τους κάνει άντρες», λέει η Reem, σημειώνοντας πως στον ξυλοδαρμό της συμμετείχε μέχρι και ο 10χρονος αδερφός της. 

Οι δυο αδερφές αποφάσισαν να φύγουν στη διάρκεια οικογενειακών διακοπών τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Σρι Λάνκα, καθώς τότε τα διαβατήριά τους δεν ήταν μέσα σε χρηματοκιβώτιο αλλά στις βαλίτσες των γονιών τους. Επίσης δεν χρειάζονταν πλέον άδεια από άντρα συνοδό για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. 

Το σχέδιο απόδρασης ξεκίνησαν πριν από δυο χρόνια με στόχο να συμπέσει με τα 18α γενέθλια της Rawan ώστε να μπορεί να αιτηθεί δική της βίζα στην Αυστραλία. Πήραν τα διαβατήρια από τις βαλίτσες των γονιών τους ενώ εκείνοι κοιμούνταν και πέταξαν ως το Χονγκ Κονγκ, αλλά τότε η πτήση προς την Μελβούρνη είχε ακυρωθεί.

Φοβούμενες πως θα τις απελάσουν, οι δυο αδερφές μπήκαν στο Χονγκ Κονγκ ως επισκέπτριες και ζουν κρυμμένες εδώ και ένα εξάμηνο. Έκτοτε έχουν αλλάξει 13 τοποθεσίες. 

Στο μεταξύ η αστυνομία είχε προσπαθήσει να τις φέρει σε επαφή με άντρες συγγενείς τους και αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας. Ο δικηγόρος τους τούς είπε πως τον Νοέμβριο ανακλήθηκαν τα διαβατήριά τους, κάτι που τις αφήνει νομικά εντελώς ξεκρέμαστες. 

Οι δυο τους φοβούνται να επιστρέψουν στην Σαουδική Αραβία και να αντιμετωπίσουν την οργή της οικογένειας. «Είτε θα μας σκοτώσουν επειδή θέλουν να καθαρίσουν την ντροπή που φέραμε ως γυναίκες που έφυγαν μόνες τους είτε θα μας αναγκάσουν να παντρευτούμε τα ξαδέρφια μας», λέει η Reem.

Οι δυο αδερφές έχουν αποκηρύξει το Ισλάμ και φοβούνται μέχρι και επιβολή θανατικής ποινής αν γυρίσουν πίσω στη χώρα τους. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ