Χιονοθύελλα σαρώνει τις ΗΠΑ - Στα λευκά η Ουάσινγκτον

Χιονοθύελλα σαρώνει τις ΗΠΑ - Στα λευκά η Ουάσινγκτον Facebook Twitter
0

Σε κλοιό χιονιά βρίσκονται οι ΗΠΑ καθώς μια ισχυρή χιονοθύελλα έπληξε τις μεσοδυτικές Πολιτείες προκαλώντας τροχαία δυστυχήματα στα οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι.

Η χιονοθύελλα σαρώνει από την Κυριακή μεσοατλαντικές Πολιτείες, προκαλώντας την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και τη διακοπή της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου Dulles.

Οι μετεωρολόγοι εξέδωσαν προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα που αφορούν εκατομμύρια Αμερικανούς σε 10 Πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που άρχισε την πορεία του στο Μεξικό, όπου προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις, θα πλήξει μια περιοχή έκτασης 2.900 χιλιομέτρων, από το Κολοράντο μέχρι την ανατολική ακτή.

Εδώ και λίγες ώρες η Ουάσινγκτον είναι στα λευκά με πολύ χιόνι να έχει σκεπάσει ακόμη και τον Λευκό Οίκο.

Χιονοθύελλα σαρώνει τις ΗΠΑ - Στα λευκά η Ουάσινγκτον Facebook Twitter
Χιονοθύελλα σαρώνει τις ΗΠΑ - Στα λευκά η Ουάσινγκτον Facebook Twitter

Συνολικά 1.624 πτήσεις προς και από αμερικανικά αεροδρόμια ακυρώθηκαν χθες, οι περισσότερες στα διεθνή αεροδρόμια Ronald Reagan και Ντάλες, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightaware. Άλλες 3.113 πτήσεις καθυστέρησαν, πολλές από αυτές στο Ρόναλντ Ρίγκαν, στην Ουάσινγκτον.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας  έδωσε εντολή να σταματήσουν όλες οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Ντάλες, ενημέρωσε η διεύθυνση του ίδιου. «Η αεροπορική σας εταιρεία θα έχει τις τελευταίες πληροφορίες για το πώς επηρεάζεται η πτήση σας. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας!», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αεροδρομίου.

Οι περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες προσέφεραν στο επιβατικό κοινό αλλαγές πτήσεων χωρίς επιπλέον χρέωση, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Το Σάββατο, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μιζούρι και τρεις στο Κάνσας σε τροχαία που οφείλονταν στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ανέφεραν οι αρχές των δύο Πολιτειών.

Χιονοθύελλα σαρώνει τις ΗΠΑ - Στα λευκά η Ουάσινγκτον Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ από την Κορνουάλη

Διεθνή / «Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για την ασθένεια της πριγκίπισσας με καρκίνο

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής νοσοκομείο στα νησιά Σίλι και απάντησε σε εργαζόμενη που τον ρώτησε για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γερμανία: Το ντονέρ εκτοξεύτηκε στα 10 ευρώ και οι αντιδράσεις μπορεί να επηρεάσουν την ψήφο στις ευρωεκλογές

Διεθνή / Γερμανία: Το ντονέρ εκτοξεύτηκε στα 10 ευρώ και οι αντιδράσεις μπορεί να επηρεάσουν την ψήφο στις ευρωεκλογές

Στη Γερμανία καταναλώνονται 1,3 δισεκατομμύρια ντονέρ κεμπάπ ετησίως - Να μπει πλαφόν στην τιμή προτείνει το Die Linke - «Όπου κι αν πάω, με ρωτούν» λέει ο Όλαφ Σολτς
NEWSROOM
Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM
H Μαλαισία μιμείται την Κίνα: Ανακοίνωσε τη «διπλωματία των ουρακοτάγκων» με τους εμπορικούς της εταίρους

Διεθνή / H Μαλαισία μιμείται την Κίνα: Ανακοίνωσε τη «διπλωματία των ουρακοτάγκων» με τους εμπορικούς της εταίρους

Η Μαλαισία θα δίνει δώρο ουρακοτάγκους στους εμπορικούς της εταίρους που αγοράζουν φοινικέλαιο - Αντιδράσεις από τη WWF και άλλες οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ