Σαουδική Αραβία: Αιφνιδιαστικός κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον βασιλιά Σαλμάν

Σαουδική Αραβία: Αιφνιδιαστικός κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον βασιλιά Σαλμάν Facebook Twitter
EPA
0

Σε αιφνιδιαστικό κυβερνητικό ανασχηματισμό προχώρησε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ.

Ο βασιλιάς Σαλμάν διόρισε νέο υπουργό Εξωτερικών τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ιμπραήμ αλ-Άσαφ, ενώ προχώρησε σε «καίριες αλλαγές και στον τομέα της εθνικής ασφάλειας», όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ιμπραήλ αλ-Άσαφ αντικατέστησε στο υπουργείο Εξωτερικών τον Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ, ο οποίος διορίσθηκε υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ο βασιλιάς διόρισε τον πρίγκιπα Αμπντάλα μπιν Μπαντάρ μπιν Αμπντέλ Αζίζ αντικαταστάτη του πρίγκιπα Μιτέμπ μπιν Αμπντάλα στη θέση του αρχηγού της Εθνοφρουράς ενώ διέταξε τον ανασχηματισμό του σαουδαραβικού Συμβουλίου επί θεμάτων Πολιτικής και Ασφάλειας.

Ο στρατηγός Καλίντ μπιν Κιράρ αλ-Χάρμπι διορίσθηκε γενικός αρχηγός των δυνάμεων ασφαλείας ενώ ο Μουσάιντ αλ-Αϊμπάν διορίσθηκε σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Ο ανασχηματισμός πραγματοποιήθηκε μετά την έντονη διεθνή πίεση που αντιμετώπισε η σαουδαραβική κυβέρνηση σχετικά με τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στις 2 Οκτωβρίου, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.


Πάντως ο πρίγκιπας διάδοχος και υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν παραμένει στη θέση του, όπως και ο υπουργός Εσωτερικών Αμπντέλ Αζίζ μπιν Νάγεφ μπιν Αμπντέλ Αζίζ.

Στη θέση τους παραμένουν επίσης πολυάριθμοι άλλοι υπουργοί, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Ενέργειας Χαλέντ αλ-Φάλεχ και Οικονομικών Μοχάμεντ αλ-Τζαντάαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM