Η Μέι επέζησε από την πρόταση μομφής - Κέρδισε την ψηφοφορία

Η Μέι επέζησε από την πρόταση μομφής - Κέρδισε την ψηφοφορία Facebook Twitter
EPA
0

Η Τερέζα Μέι παρέμεινε αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος, καθώς απορρίφθηκε η πρόταση μομφής που κατέθεσε μερίδα βουλευτών του κόμματος. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά πριν από λίγο, η Μέι συγκέντρωσε 200 ψήφους υπέρ της, ενώ 117 βουλευτές ψήφισαν κατά. 

Στη σύντομη δήλωση της από την πρωθυπουργική κατοικία, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η Μέι έκανε λόγο για μια ανανεωμένη αποστολή για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι άκουσε τους συναδέρφους της που ψήφισαν εναντίον της.

Τόνισε επίσης ότι αύριο θα πάει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιδιώκοντας νομικές και πολιτικές διασφαλίσεις για τον ιρλανδικό «μηχανισμό ασφαλείας» (backstop) στη συμφωνία της για το Brexit.

«Χρειάζεται να συνεχίσουμε τη δουλειά για να ολοκληρώσουμε το Brexit», κατέληξε. 

Νωρίτερα, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας είχε ανακοινώσει στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές, όπως ανέφερε ένας βουλευτής που ήταν παρών στη συνάντηση. 

Η Μέι επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη να μην υπάρξουν πρόωρες εκλογές προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. 

Μιλώντας το πρωί μπροστά από τη Downing Street, μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας της πρότασης μομφής, η Μέι δήλωσε: «Υπηρέτησα αυτό το κόμμα και θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις στην σημερινή ψηφοφορία», τονίζοντας ότι «μια αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος αυτή τη στιγμή θα θέσει σε κίνδυνο την χώρα μας».

«Υπηρετώ το εθνικό συμφέρον» είπε η Μέι, δηλώνοντας ότι μια συμφωνία με την ΕΕ είναι εφικτή. Η Μέι δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για αβεβαιότητα και ότι υπάρχει ο κίνδυνος να παραδοθεί ο έλεγχος των διαπραγματεύσεων για το Brexit στους Εργατικούς.

Κόρμπιν: Να έρθει η ζοφερή συμφωνία της Μέι στο κοινοβούλιο

 

Το βρετανικό κοινοβούλιο χρειάζεται να επανακτήσει τον έλεγχο του Brexit, δήλωσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. 

«Η σημερινή ψηφοφορία δεν κάνει καμία διαφορά στις ζωές του λαού μας», τόνισε ο αρχηγός των Εργατικών.

«Πρέπει πλέον να φέρει τη ζοφερή της συμφωνία πίσω στη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα ώστε το κοινοβούλιο να επανακτήσει τον έλεγχο», πρόσθεσε ο αρχηγός των Εργατικών. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM