Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Δημοσιογράφος της LiFO περιγράφει πώς έζησε την επίθεση

Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Δημοσιογράφος της LiFO περιγράφει πώς έζησε την επίθεση Facebook Twitter
0

Το κλίμα από το Στρασβούργο και το πώς έζησε την επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ μεταφέρει ο δημοσιογράφος και συνάδελφος Βαγγέλης Λιακόγκονας που μαζί με άλλους έλληνες ήταν στη γαλλική πόλη.

«Είναι κάτι που συνέβη κοντά στις οκτώ το βράδυ σε πολύ κεντρικό σημείο της χριστουγεννιάτικης αγοράς. Να πούμε ότι την ώρα αυτή η κίνηση του κόσμου ξεπερνάει κάθε άλλη. Είναι η ώρα αιχμής της αγοράς. Οι περισσότεροι από τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής είχαμε μόλις επιστρέψει από το ευρωκοινοβούλιο, και βρισκόμασταν στο ξενοδοχείο. Είχαμε περάσει από το σημείο το πολύ μια ώρα πριν. Πραγματικά ήμασταν τυχεροί δηλαδή», αναφέρει.

Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Δημοσιογράφος της LiFO περιγράφει πώς έζησε την επίθεση Facebook Twitter

«Υπήρχαν (και ακόμα υπάρχουν παντού) πολύ ισχυρές Αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση για αρκετές ώρες μέχρι αργά το βράδυ αφού το κέντρο της πόλης είχε ουσιαστικά κοπεί στα δύο: Στη ζώνη που επιτρέπονταν οι μετακινήσεις, και σε αυτήν που απαγορεύονταν. Οι πληροφορίες και από τις αρχές ήταν συγκεχυμένες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ταλαιπωρία και σύγχυση. Το Στρασβούργο ερήμωσε μετά τις δέκα», λέει περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση.

«Δύο από τα μέλη της δημοσιογραφικής μας αποστολής είχαν μέχρι αργά το βράδυ εγκλωβιστεί στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πόλη την εβδομάδα αυτή έχει τεράστιο αριθμό επισκεπτών, εκτός της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, και λόγω της Συνόδου της Ολομέλειας του Δεκεμβρίου.  Τώρα είναι ακόμα πολύ πρωί αλλά αν κρίνουμε από την εικόνα του δρόμου έξω από το ξενοδοχείο μας η κίνηση είναι μικρότερη από την συνηθισμένη για την ώρα αυτή»

Μέχρι και σήμερα το πρωί, εκατοντάδες στελέχη της γαλλικής αστυνομίας και των ένοπλων δυνάμεων συμμετέχουν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου το βράδυ της Τρίτης.

Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες είναι ο απολογισμός, με τον δράστη να διαφεύγει ακόμα, ενώ η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να θέσει τη Γαλλία σε «κατάσταση συναγερμού» για «τρομοκρατική επίθεση».

Περίπου 350 άνδρες, ανάμεσά τους 100 μέλη της δικαστικής αστυνομίας, μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και στρατιωτικοί, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων, καταδιώκουν τον ένοπλο, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ από το Στρασβούργο, όπου μετέβη κατ' εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM