Μια ομάδα σατανιστών πρόσθεσε το δικό της άγαλμα ανάμεσα σε μια σειρά εκθεμάτων σε κυβερνητικό κτίριο του Ιλινόις στα πλαίσια της εορταστικής περιόδου. 

 

Στο ύψους 1,2 μέτρων άγαλμα, που έχει τοποθετηθεί ανάμεσα σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια μενορά, απεικονίζεται ένα φίδι που τυλίγεται γύρω από ένα τεντωμένο χέρι που κρατάει ένα μήλο. 

 

Είναι το πρώτο έκθεμα από την παράρτημα της Εκκλησίας του Σατανά στο Σικάγο. 

 

Η κυβέρνηση της πολιτείας δήλωσε πως η ομάδα είχε ακριβώς το ίδιο δικαίωμα με άλλες θρησκευτικές ομάδες να έχει ένα έκθεμα. 

 

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα και την πρώτη Τροπολογία του οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και τις σκέψεις τους»,  σχολίασε εκπρόσωπος των αρχών του Ιλινόις στην State Journal-Register. 

 

Η κίνηση αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής από την Illinois Family Action, μια ομάδα πίεσης εναντίον των εκτρώσεων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

 

Η οργάνωση της Εκκλησίας του Σατανά συστήθηκε το 2012 στη Μασαχουσέτη και ισχυρίζεται πως αποτελεί μια μη θεϊστική ομάδα που «ενθαρρύνει την καλοσύνη και την ενσυναίσθηση ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους». 

 

Παράλληλα λέει πως χρησιμοποιεί σατανικές εικόνες για να προάγει τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους και να καλεί για την «πρακτική κοινή λογική και τη δικαιοσύνη». 

 

Έχει 15 επίσημα παραρτήματα στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο από όλα είναι αυτό του Μίσγκαν. 

 

Η οργάνωση ξεκίνησε από τον απόφοιτο του Χάρβαρντ Ντάγκ Μέσνερ, γνωστός με το ψευδώνυμο «Lucien Greaves» και έναν ιδιώτη γνωστό ως «Μάλκολμ Τζέρυ». 

 

Σε ομιλία του ο Greaves δήλωσε πως στην οργάνωση κατατέθηκαν χιλιάδες αιτήσεις ένταξης από την εκλογή του προέδρου Τραμπ το 2016. 

 

Νωρίτερα φέτος, μέλη της Εκκλησίας του Σατανά τοποθέτησαν ένα άγαλμα του Μπαφομέτ, μια θεότητας που μοιάζει με τράγο και συσχετίζεται με τον σατανισμό, έξω από κυβερνητικό κτίριο του Αρκάνσας.

 

Η οργάνωση κατέθεσε επίσης μήνυση ενάντια στο Netflix και τη Warner Bros τον προηγούμενο μήνα για τη χρήση ενός αγάλματος του Μπαφομέτ στη τηλεοπτική σειρά  The Chilling Adventures of Sabrina.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr