Σκάνδαλο στο Βέλγιο- Τεστ DNA για παιδί εκτός γάμου για τον τέως βασιλιά

Σκάνδαλο στο Βέλγιο- Τεστ DNA για παιδί εκτός γάμου για τον τέως βασιλιά Facebook Twitter
EPA
0

Το εφετείο των Βρυξελλών υποχρεώνει τον πρώην βασιλιά του Βελγίου, Αλβέρτο Β', να προβεί σε τεστ DNA.

O λόγος είναι οι ισχυρισμοί μιας γυναίκας που λέει πως είχε για πολλά χρόνια εξωσυζυγική σχέση με τον Αλβέρτο και πως από αυτή τη σχέση γεννήθηκε μια κόρη, η Ντελφίν Μποέλ, η οποία σήμερα έχει ηλικία 50 ετών. 

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου, που σήμερα είναι 84 ετών, καλείται να κάνει το τεστ μέσα στους επόμενους 3 μήνες.

Αν το τεστ αποδείξει πως πράγματι ο Αλβέρτος είναι ο πατέρας της Μποέλ, αυτό σημαίνει πως η περιουσία του πρώην μονάρχη θα μοιραστεί σε ίσα μερίδια μεταξύ της Μποέλ και των τριών παιδιών που έχει με την Ιταλίδα σύζυγο του, τη βασίλισσα Πάολα.

O Αλβέρτος παραιτήθηκε από τον θρόνο του το 2013, για λόγους υγείας.

Την ίδια μέρα η μητέρα της Μποέλ, η βαρόνη Σιμπίλ Ντε Σελί, είχα αναφέρει σε συνέντευξη της πως είχε ερωτική σχέση μαζί του. Η σχέση -με διακοπές-  διήρκεσε από το 1966 έως το 1984 και ο Αλβέρτος γνώριζε την ύπαρξης του παιδιού. «Δεν ήταν η πατρική φιγούρα, αλλά ήταν πολύ γλυκός μαζί της» είχε πει η βαρόνη. 

Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο στον Τύπο της χώρας.

Η γαλλόφωνη εφημερίδα Le Soir τόσο στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο όσο και στο κύριο άρθρο της, χαρακτηρίζει την υπόθεση πρωτοφανή στη βελγική και ευρωπαϊκή ιστορία της Βασιλείας. 

Στον ολλανδοφωνο Τύπο η εφημερίδα De Morgen, μιλάει για μια «θλιβερή» ιστορία και ασκεί σκληρή κριτική στον Αλβέρτο για την «ανάλγητη», όπως την χαρακτηρίζει, στάση του να αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα να σύρεται πλέον από την δικαιοσύνη να αναγνωρίσει την πατρότητα, εξέλιξη που κάθε άλλο παρά τιμητική είναι για  αυτόν. 

Για κρίσιμη νίκη της Μποέλ,στον αγώνα της να αναγνωριστεί επίσημα ως κόρη του βασιλιά Αλβέρτου, κάνει λόγο και η De Standaard,σημειώνοντας ότι δεν απομένουν πλέον πολλά όπλα στον τελευταίο, καθώς τυχόν άρνησή του να δώσει δείγμα DNA θα εκληφθεί από όλους ως ομολογία πατρότητας.

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ   

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ