Μία λέαινα σκότωσε τον πατέρα των τριών λιονταριών της στον ζωολογικό κήπο της Ινδιανάπολης, αυτή την εβδομάδα. 

 

Με ανακοίνωσή του, το προσωπικό του ζωολογικού κήπου περιγράφει πώς τα δύο λιοντάρια άρχισαν να βρυχώνται «ασυνήθιστα έντονα» στην υπαίθρια αυλή, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

 

Όταν οι υπάλληλοι έφτασαν στο σημείο, είδαν την Ζούρι, ένα θηλυκό λιοντάρι, να παλεύει με ένα ενήλικο αρσενικό λιοντάρι, τον Νιάκ. 

 

«Προσπαθήσαμε να χωρίσουμε τα λιοντάρια, αλλά η Ζούρι έπιασε τον Νιάκ από τον λαιμό, μέχρι που εκείνο σταμάτησε να κινείται». 

 

Ο κτηνίατρος του κήπου διεξήγαγε νεκροψία στον Νιάκ, επιβεβαιώνοντας πως το 10χρονο αρσενικό λιοντάρι πέθανε από ασφυξία, εξαιτίας των τραυμάτων του στον λαιμό. 


Τα δύο λιοντάρια ζούσαν στον ίδιο χώρο τα τελευταία οχτώ χρόνια και είχαν κάνει μαζί τρία λιονταράκια.

 

Όπως λένε οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου, δεν υπήρχε κανέναν προηγούμενο περιστατικό βίας μεταξύ της Ζούρι και του Νιάκ. 

 

«Πολλοί από τους επισκέπτες, απολάμβαναν να βλέπουν από κοντά στον Νιάκ. Ήταν ένα υπέροχο αρσενικό λιοντάρι που άφησε "κληρονομιά" τρία λιονταράκια του», καταλήγει η ανακοίνωση του κήπου. 


Αν και ο Ζωολογικός Κήπος της Ινδιανάπολης θα διερευνήσει περαιτέρω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Ζούρι σκότωσε τον Νιάκ, οι υπεύθυνοι παραδέχονται πως για την ώρα δεν σκοπεύουν να αλλάξουν τη διαρρύθμιση στους χώρους των λιονταριών. 

Με πληροφορίες από CNN