Τουρκικό δικαστήριο επικύρωσε την ισόβια κάθειρξη για τον δημοσιογράφο Αχμέτ Αλτάν

Τουρκικό δικαστήριο επικύρωσε την ισόβια κάθειρξη για τον δημοσιογράφο Αχμέτ Αλτάν Facebook Twitter
0

Τις καταδίκες ισόβιας κάθειρξης σε βάρος του επιφανούς δημοσιογράφου Αχμέτ Αλτάν και άλλων πέντε προσώπων, επικύρωσε σήμερα ένα τουρκικό δικαστήριο. 

Ο Αχμέτ Αλτάν, ο αδελφός του Μεχμέτ Αλτάν και άλλοι τέσσερις δημοσιογράφοι είχαν καταδικαστεί σε ισόβια τον Φεβρουάριο, καθώς κατηγορούνταν για φερόμενες διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν πως ήταν ο ενορχηστρωτής της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Ο Μεχμέτ Αλτάν αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο, ωστόσο σήμερα και η δική του καταδίκη επικυρώθηκε, αφού ποινικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την απελευθέρωσή του.

Ο Αχμέτ Αλτάν είχε καταδικαστεί για τις δηλώσεις που είχε κάνει την προηγουμένη της απόπειρας πραξικοπήματος, όταν είπε κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής: «Όποιες και αν ήταν οι εξελίξεις που οδήγησαν σε στρατιωτικά πραξικοπήματα στην Τουρκία, λαμβάνοντας τις ίδιες αποφάσεις, ο Ερντογάν ανοίγει τον ίδιο δρόμο».

Στην ίδια εκπομπή, ο Μεχμέτ Αλτάν αναφέρθηκε σε «μια άλλη δομή» στους κόλπους της κυβέρνησης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις ώστε να παρέμβει.

Οι εισαγγελείς έκριναν πως οι δηλώσεις των αδελφών ήταν κωδικοποιημένα μηνύματα προς τους υποστηρικτές του Γκιουλέν για ανάληψη δράσης λέγοντας ότι σε βάρος τους ασκήθηκαν κατηγορίες για «παραβίαση του Συντάγματος», σύμφωνα με το Anadolu.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM