ΟΗΕ: Επικίνδυνο να στιγματίζονται οι πρόσφυγες επειδή διαπράττει εγκλήματα ένας ασήμαντος αριθμός

ΟΗΕ: Επικίνδυνο να στιγματίζονται οι πρόσφυγες επειδή διαπράττει εγκλήματα ένας ασήμαντος αριθμός Facebook Twitter
0

Το να στιγματίζονται οι πρόσφυγες στην Ευρώπη, λόγω των επιθέσεων που διαπράττει ένας ασήμαντος αριθμός από αυτούς, είναι «πολύ επικίνδυνο» επειδή «η συντριπτική πλειοψηφία» αυτών των ανθρώπων περνούν απαρατήρητοι, προειδοποίησαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

«Οι αιτούντες άσυλο και οι πρόσφυγες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, δεν διαπράττουν εγκλήματα. Επομένως, το να τους στιγματίζουμε επειδή ένας από αυτούς διέπραξε ένα αδίκημα είναι πολύ επικίνδυνο», είπε ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τίποτα απολύτως δεν δικαιολογεί «να στηλιτεύεις μια ολόκληρη κοινότητα για κάτι που διέπραξε ένας άνθρωπος», συνέχισε ο Γκράντι, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα βίαια επεισόδια σε βάρος προσφύγων και αιτούντων άσυλο που συχνά, όπως είπε, τα χρησιμοποιούν «για πολιτικούς σκοπούς».

«Καλώ επιμόνως τις κυβερνήσεις των χωρών όπου μπορεί να συμβούν τέτοια πράγματα να χειριστούν τα θέματα αυτά με μεγάλη περίσκεψη, γιατί θα μπορούσαν να εκτεθούν σε αντίποινα οι ευάλωτες κοινότητες», συνέχισε, επισημαίνοντας ότι οι πρόσφυγες «είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι» σε διακρίσεις.

Ο Γκράντι διευκρίνισε πάντως ότι «αν ένας αιτών άσυλο ή πρόσφυγας διαπράξει εγκλήματα, θα πρέπει να δώσει λόγο στη δικαιοσύνη».

Ο Ύπατος Αρμοστής έκανε αυτές τις δηλώσεις με αφορμή τις διαδηλώσεις της ακροδεξιάς την Κυριακή στο Κέτεν της ανατολικής Γερμανίας, μετά τον θάνατο ενός νεαρού κατά τη διάρκεια συμπλοκής με δύο Αφγανούς.

Την ίδια ημέρα επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Παρίσι από έναν άνδρα αφγανικής καταγωγής, ενώ τον περασμένο μήνα ένας άλλος Αφγανός μαχαίρωσε δύο Αμερικανούς στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM