Ένα γιγαντιαίο μπαλόνι που δείχνει τον Σαντίκ Καν με μπικίνι πετάει πάνω από το Λονδίνο

Ένα γιγαντιαίο μπαλόνι που δείχνει τον Σαντίκ Καν με μπικίνι πετάει πάνω από το Λονδίνο Facebook Twitter
(ΕPA)
1

Ένα γιγαντιαίο μπαλόνι, που απεικονίζει τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν να φοράει μπικίνι, πετάει σήμερα πάνω από την πλατεία του Κοινοβουλίου. 

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία διαμαρτύρονται για την αύξηση της εγκληματικότητας στη βρετανική πρωτεύουσα. 

Το ύψους εννέα μέτρων μπαλόνι είναι μια απάντηση σε αντίστοιχο μπαλόνι που απεικόνιζε τον Ντόναλντ Τραμπ ως μωρό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου τον Ιούλιο.

Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας Γιάνι Μπρούρι θεωρεί τον εαυτό του υπέρμαχο της ελευθερίας του λόγου.

«Ύστερα από το μπαλόνι Τραμπ που οι αρχές επέτρεψαν να πετάξει πάνω από το Λονδίνο τον Ιούλιο, ας έχουμε και ένα μπαλόνι με το "Mωρό Καν" και ας δούμε αν ο κ. Καν και το δημοτικό συμβούλιο του Λονδίνου θα το επιτρέψουν» έγραψε ο Μπρούρι στη σελίδα στο Crowdfunder που ξεκίνησε για να χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο χάπενινγκ. 

Και συνεχίζει λέγοντας πως «όσο ο Σάντικ Καν είναι δήμαρχος, είδαμε την εγκληματικότητα να αυξάνεται σε πρωτοφανή επίπεδα. Οι άνθρωποι στο Λονδίνο δε νιώθουν ασφαλής, μόνο τη φετινή χρονιά είχαμε 81 δολοφονίες».

Ο Μπρούρι υποστηρίζει σαφώς τον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας στους δημοσιογράφους πως «πολλοί άνθρωποι στην πόλη νιώθουν πως δεν εκπροσωπούνται από τον Καν. Πιστεύω πως απαιτείται σεβασμός για τον ηγέτη του ελεύθερου κόσμου και τον μεγαλύτερο σύμμαχο του Ηνωμένου Βασιλείου, τον πρόεδρο της Αμερικής. 

Η καμπάνια συγκέντρωσε πάνω από 59.000 στερλίνες από σχεδόν 3.500 υποστηρικτές και είχε δημοσιογραφική κάλυψη από το Fox News και το Russia Τoday. 

H αρχική ιδέα για ένα μπαλόνι που θα απεικονίζει τον δήμαρχο ως μωρό, αντικαταστάθηκε από την εικόνα ενός ενήλικα που φοράει μαγιό μπικίνι. Πρόκειται για αναφορά στην πρόθεση του Καν να απαγορεύσει τις διαφημίσεις που απεικονίζουν μοντέλα με μαγιό από το μετρό καθώς θεωρεί πως ενισχύουν την κακή εικόνα των γυναικών για το σώμα τους. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ