Μέι: Ένα Brexit χωρίς συμφωνία δεν θα είναι το τέλος του κόσμου

Μέι: Ένα Brexit χωρίς συμφωνία δεν θα είναι το τέλος του κόσμου Facebook Twitter
EPA
1

Ένα «Brexit χωρίς συμφωνία» δεν θα είναι «και το τέλος του κόσμου», δήλωσε η Τερέζα Μέι, θέλοντας έτσι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η πρόβλεψη του υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η έξοδος της χώρας χωρίς συμφωνία θα σημάνει έξτρα δανειακές ανάγκες ύψους 80 δισ. λιρών και θα πλήξει μακροπρόθεσμα την οικονομική ανάπτυξη.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός, σε δηλώσεις της στο Sky News, παραδέχθηκε ότι η έξοδος χωρίς συμφωνία «δεν θα είναι περίπατος στο πάρκο», αλλά συνέχισε λέγοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να μετατρέψει αυτήν την άνευ προηγουμένου εμπειρία σε «success story», εάν αποβεί αδύνατο να εξασφαλίσει ικανοποιητική συμφωνία διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δηλώσεις της έγιναν εν πτήσει προς την Αφρική, όπου θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει εμπορικές συνεργασίες εν όψει της βρετανικής αποχώρησης την άνοιξη του 2019.

Η Τερέζα Μέι επίσης ότι οι προβλέψεις του Φίλιπ Χάμοντ είναι ξεπερασμένες.

Ο υπουργός Οικονομικών επικρίθηκε έντονα από ορισμένους βουλευτές του βαθιά διαιρεμένου Συντηρητικού Κόμματος για τις δηλώσεις αυτές.

Η Τερέζα Μέι ελπίζει ότι θα υπάρξει μία φιλική ως προς το επιχειρείν συμφωνία με την ΕΕ στον εμπορικό τομέα, που έχει διχάσει τους Τόρις σε εκείνους που θέλουν ένα οριστικό διαζύγιο με την Ένωση και εκείνους, όπως ο Χάμοντ, που επιμένουν στην διατήρησης στενών σχέσεων.

Στις δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους καθ΄οδόν προς την Αφρική, η Μέι επανέλαβε την προειδοποίησή της ότι η μη συμφωνία είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία και ότι βρίσκει απολύτως φυσιολογικό η κυβέρνηση να προετοιμάζεται για μία «έξοδο χωρίς συμφωνία», διότι «δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα» των διαπραγματεύσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM
Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Διεθνή / Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφερθεί στις αιτίες της ασθένειάς του, η οποία θεωρούσε ότι συνδεόταν με την έκθεση σε απεμπλουτισμένο ουράνιο και σε αμίαντο, κυρίως στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στο Κόσοβο
NEWSROOM
Νάνσι Πελόζι: Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της και τραυμάτισε τον σύζυγό της

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι: Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της και τραυμάτισε τον σύζυγό της

Ο Πολ Πελόζι, 82 ετών, υπέστη κρανιοεγκεφαλικό κάταγμα και άλλα τραύματα που τον επηρεάζουν μέχρι και σήμερα, όπως περιέγραψε σε επιστολή του προς το δικαστήριο πριν από τη σημερινή ανακοίνωση της απόφασης
NEWSROOM