Ο Ερντογάν ανακοίνωσε μποϊκοτάζ σε αμερικανικά προϊόντα

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε μποϊκοτάζ σε αμερικανικά προϊόντα Facebook Twitter
3

Στην αντεπίθεση περνά η Τουρκία καθώς ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα μποϊκοτάρει τα ηλεκτρονικά προϊόντα από τις ΗΠΑ.

Η κλιμάκωση της κρίσης των δύο χωρών ξεκίνησε καθώς οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις και έχουν αυξήσει τους δασμούς σε βάρος της Άγκυρας σε μία διαμάχη για τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον που έχει τεθεί υπό κράτηση από τις τουρκικές αρχές.

«Θα εφαρμόσουμε μποϊκοτάζ σε βάρος των αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων. Αν έχουν iPhones, υπάρχουν Samsung από την άλλη πλευρά», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη ότι η Τουρκία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την οικονομία, εν μέσω διολίσθησης της λίρας, η οποία επιτείνεται από τη διαμάχη με την Ουάσινγκτον, αλλά είναι σημαντικό να τηρηθεί μια σταθερή πολιτική στάση. Η μετάβαση σε ξένο νόμισμα θα σήμαινε υποχώρηση στον εχθρό, δήλωσε ο Ερντογάν.

Πριν από λίγη ώρα, το Bloomberg μετέδωσε πως o Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον διεμήνυσε στον Τούρκο πρέσβη στην Ουάσινγκτον Σερντάρ Κιλίτς πως μέχρι η Τουρκία να απελευθερώσει τον Αμερικάνο πάστορα «δεν έχουν τίποτα να διαπραγματευτούν».

«Η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει συμβιβαστικές προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτή τη στιγμή, και δεν σημειώθηκε πρόοδος κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Κιλίτς» τόνισαν μάλιστα πηγές στο Bloombeg, καταδεικνύοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει σκοπό να αποκλιμακώσει τις πιέσεις στην Άγκυρα.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Τούρκος πρέσβης είχε ζητήσει τη συνάντηση, η οποία επικεντρώθηκε στη διετή κράτηση του ευαγγελιστή πάστορα από την τουρκική κυβέρνηση.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων από τις δύο χώρες, μετά την απόφαση του προέδρου Τραμπ την Παρασκευή να διπλασιάσει τους δασμούς στις τουρκικές εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Τη Δευτέρα εξάλλου, υπογράφηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ ο αμυντικός προϋπολογισμός του 2019, που αναστέλλει την παράδοση των μαχητικών αεροπλάνων F-35 στην Τουρκία.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Δεν βλέπεις, έχουν ξετρελαθεί οι Τούρκοι να αγοράζουν τόσα χρόνια τα iPhone των 1000 ευρώ... Καλά, ο Ερντογάν μάλλον νομίζει ότι είναι πρόεδρος της Ελβετίας. Ξυπνήστε τον ή αλλάξτε του το χαρμάνι.
Κάποιος να του πει ότι τα Samsung έχουν αμερικανικό λειτουργικό (google), αμερικανικά τσιπάκια (Qualcomm) και ποιος ξέρει τι αλλο ακόμη. Ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του. Ξεπέρασε και τους δικούς μας.